Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ουκρανία - Ρωσία: Απαγορευτικό των συναλλαγών και από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις Μπαχάμες

Ακόμη και οι Μπαχάμες γυρίζουν την πλάτη στα ρωσικά κεφάλαια φοβούμενες την οργή της Δύσης και κυρίως των ΗΠΑ, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία. Έτσι, ο γνωστός φορολογικός παράδεισος διέταξε όλα τα χρηματοπιστωτικά του ιδρύματα να σταματήσουν κάθε συναλλαγή με ρωσικά ιδρύματα, εταιρείες και ιδιώτες που έχουν στοχοποιηθεί από τις δυτικές κυρώσεις.

Η κυβέρνηση του νησιωτικού συμπλέγματος έχει καταδικάσει απερίφραστα την ρωσική εισβολή, όμως βρισκόταν σε δίλημμα για το πόσο επιθετικά θα πρέπει να κινηθεί στο ζήτημα της εφαρμογής των κυρώσεων κατά της Ρωσίας φοβούμενη την οικονομική ζημιά που μπορεί να υποστεί η ήδη μικρή οικονομία της.

Εισβολή στην Ουκρανία: «Χωρίς πελάτες» τα ρωσικά τάνκερ – Πλέουν άσκοπα στη θάλασσα

Προ ημερών δημοσίευμα του Reuters είχε αποκαλύψει πως πετρελαϊκά τάνκερ που ελέγχονται από την ρωσική Sovcomflot είχαν πάρει κατεύθυνση προς τις Μπαχάμες, καθώς δεν είχαν βρει λύση για να παραδώσουν τα εμπορεύματα τους λόγω των κυρώσεων.

Τελικά το θέμα αυτό και όχι μόνο ανάγκασε τις τοπικές αρχές και την κεντρική τράπεζα να πάρουν θέση και να προχωρήσουν στην έκδοση της εν λόγω απαγόρευσης στις συναλλαγές με πρόσωπα, εταιρείες και ιδρύματα που συνδέονται με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και τα οποία βρίσκονται στη λίστα των δυτικών κυρώσεων.

Πάντως, δεν υπάρχουν πληροφορίες αναφορικά με τον όγκο του ρωσικού χρήματος που μπορεί να βρίσκεται σε τραπεζικά ιδρύματα του νησιωτικού κράτους.

Tags
Back to top button