Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ουκρανία: Περικυκλώνουν το Χάρκοβο - Μαριούπολη «SOS» - «Κλειδί» για τα σχέδια Πούτιν η Οδησσός

Με τη Μαριούπολη και όσους κατοίκους έχουν απομείνει σε αυτήν να εκπέμπει «SOS», οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν πλέον την Ουκρανία και από το δυτικό τμήμα της χώρας, επεκτείνοντας τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις ακόμα και σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία!

Την ίδια ώρα, τα νέα από το διπλωματικό πεδίο επιτρέπουν μια κάποια αισιοδοξία, καθώς οι διαπραγματευτές των δύο χωρών θα επιστρέψουν τη Δευτέρα στο τραπέζι των συνομιλιών για έναν τέταρτο γύρο, με στόχο την κατάπαυση του πυρός. Άγνωστο είναι ωστόσο σε ποια σημεία υπάρχει σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, να μην αποκαλύπτει το πού θα πραγματοποιηθούν αυτές οι νέες συνομιλίες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για τη μεγάλη μάχη θωρακίζονται οι κάτοικοι της Οδησσού

Η Κυριακή ήταν η 18η μέρα του πολέμου στην Ουκρανία και την ανησυχία της Δύσης ενέτεινε η κίνηση των Ρώσων να βομβαρδίσουν ουκρανική στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ, στη δυτική Ουκρανία, σε απόσταση μόλις 25 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία, που αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο τοπικός κυβερνήτης ανακοίνωσε από το ρωσικό πλήγμα υπήρξαν τουλάχιστον 35 νεκροί και 134 τραυματίες, όπως μετέδωσε το Reuters, σημειώνοντας πως η Ρωσία εκτόξευσε 30 πυραύλους προς την στρατιωτική βάση.

Παράλληλα, από εδάφους τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να κινούνται, όχι πάντως με ταχείς ρυθμούς, πιο κοντά στο Κίεβο, ενώ πόλεις στα νότια και δυτικά τμήματα της χώρας υφίστανται συνεχείς επιθέσεις. Το μεγαλύτερο μέρος των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, ενώ οι πόλεις Μικολάιβ, Μαριούπολη, Νικολάεφ, Ντνίπρο, Τσερνίχιβ και Σούμι βρίσκονται διαρκώς στο ρωσικό στόχαστρο.

Ουκρανία - Ζελένσκι: "Μην υποστηρίζετε τα προϊόντα σας στη Ρωσία" - Τι συζήτησε με τον Σαρλ Μισέλ

Χάρτης - Πώς κινούνται οι ρωσικές δυνάμεις στο ουκρανικό έδαφος

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν επίσης να περικυκλώσουν τις ουκρανικές στα ανατολικά της χώρας, καθώς προελαύνουν από την κατεύθυνση του Χαρκόβου στα βόρεια και της Μαριούπολης στα νότια. Από την άλλη, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπολύουν αντεπιθέσεις κατά των ρωσικών στρατευμάτων στη νότια περιοχή του Μικολάιβ και στην ανατολική του Χαρκόβου, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών, Βαντίμ Ντενιζένκο.

Σύμφωνα επίσης με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα οργανώνεται για μεγάλης έκτασης επίθεση, καθώς διαπιστώνεται ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα μάχης.

Η ίδια πηγή εκτιμά ότι ετοιμάζεται επίθεση στο Βουλεντάρ, 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βολνοβάχα, στην περιοχή του Ντονιέτσκ. Στην περιοχή της Οδησσού αυξάνονται τα οχυρωματικά έργα, με τους κατοίκους να προετοιμάζονται για τη νέα επίθεση.

 

Tags
Back to top button