Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ουκρανοί βουλευτές σε Οικουμενικό Πατριάρχη: Όχι στο ύπουλο «σχέδιο Μπαρμπαρόσα»

Βουλευτές του Verkhovna Rada (κοινοβούλιο) της Ουκρανίας, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και επιστήμονες – αλλά μόνο 28 άτομα - έστειλαν έκκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην οποίο τον παρότρυναν να ξεκινήσει διάλογο με τις τοπικές Ορθόδοξες εκκλησίες για την επίτευξη θρησκευτικής ειρήνης στην Ουκρανία.

Η επιστολή δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του αναπληρωτή προέδρου του ουκρανικού κοινοβουλίου Andriy Derkach.

"Σας ζητούμε και σας παροτρύνουμε, Κύριε, να ξεκινήσετε τον διΟρθόδοξο διάλογο σχετικά με το ουκρανικό ζήτημα με τη συμμετοχή και των 14 Ορθόδοξων Εκκλησιών πριν από την άφιξή σας στην Ουκρανία (σ.σ. αναμένεται τον Αύγουστο του 2021). Και μόνο μετά την άφιξη με ένα πραγματικό πακέτο και έναν πραγματικό χάρτη πορείας για μια ολοκληρωμένη συμφιλίωση των Ορθόδοξων στην Ουκρανία και όχι με το επιθετικό και ύπουλο «σχέδιο Μπαρμπαρόσα». Για αυτό, όπως καταλαβαίνετε, είναι η συμμετοχή όλων των τμημάτων της Ορθόδοξης κοινότητας της Ουκρανίας απαραίτητη, χωρίς να αντικατασταθούν όλοι οι πρωταγωνιστές με ψεύτικες φιγούρες ή κάθε είδους απατεώνες », λέει η επιστολή ...

Οι συγγραφείς επισημαίνουν τα θλιβερά γεγονότα όπως «επιδρομές, αστικές διαμάχες, αιματηρές μάχες και εγκληματικές τιμωρίες που έχουν συμβεί από την παραλαβή του Τόμου» και παρέχουν μια λίστα με τέτοια προηγούμενα σε ναούς και κοινότητες. Τονίζουν επίσης ότι ο στόχος που είχε θέσει προηγουμένως ο Βαρθολομαίος - η θεραπεία του διχασμού στην Ουκρανία - δεν έχει επιτευχθεί.

“Σήμερα, η πραγματικότητα είναι ότι μετά την παραλαβή του Τομού και το σχηματισμό της OCU (νέα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας), όχι εκατομμύρια μόνο, αλλά δεκάδες εκατομμύρια, βρίσκονται έξω από το φράχτη της εκκλησίας ... Δυστυχώς, στο επακόλουθο πνευματικό-κανονικό χάος, που οργανώνεται με τη συμμετοχή σας, υφίσταται ένα νέο πολιτικό σχήμα της Ορθοδοξίας, όπου ο ντροπιαστικός διαχωρισμός των ανθρώπων με βάση τη θρησκεία, τη γλώσσα, την εθνικότητα έχει γίνει κοινός, όπως και η χρήση παραστρατιωτικών σχηματισμών και η περιήγηση σε εθνικό- ριζοσπαστική ρητορική ", λέει η επιστολή.

Tags
Back to top button