Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ουγγαρία: Συνεχίζει τις δημοσκοπικές πρωτιές ο Μαγιάρ έναντι του Όρμπαν

Το κεντροδεξιό κόμμα της αντιπολίτευσης Tisza της Ουγγαρίας διατήρησε προβάδισμα οκτώ μονάδων έναντι του κυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος Fidesz του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 12 Απριλίου.

Ο Όρμπαν αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση για την παραμονή του στην εξουσία από τότε που το Fidesz κέρδισε με μεγάλη επιτυχία το 2010, αν και το αποτέλεσμα παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο.

Το Tisza ηγείται ο πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης Πίτερ Μαγιάρ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι το κόμμα του θα αντιμετωπίσει τη διαφθορά, θα αποδεσμεύσει δισεκατομμύρια ευρώ από παγωμένα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τόνωση της οικονομίας και θα εδραιώσει την Ουγγαρία στην ΕΕ. Οι εκλογές του Απριλίου θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την Ευρώπη και τις ακροδεξιές πολιτικές της δυνάμεις.

Ο Όρμπαν, σύμμαχος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έχει συχνά συγκρουστεί με την ΕΕ σε μια σειρά θεμάτων, διατηρώντας παράλληλα εγκάρδιες σχέσεις με τη Ρωσία και επικρίνοντας την Ουκρανία. Η ΕΕ κατηγορεί τον Όρμπαν ότι διαβρώνει τις δημοκρατικές αξίες στην Ουγγαρία, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Η τελευταία δημοσκόπηση, που διεξήχθη μεταξύ 21-24 Ιανουαρίου από το Publicus Institute και δημοσιεύτηκε από την ημερήσια εφημερίδα Nepszava, έδειξε ότι το 48% των αποφασισμένων ψηφοφόρων υποστήριξε την Tisza, ενώ το 40% υποστήριξε το Fidesz, αμετάβλητο από τον Δεκέμβριο.

Εκτός από τα δύο μεγάλα κόμματα, μόνο το ακροδεξιό κόμμα «Η Πατρίδα μας» (Mi Hazank) θα ξεπεράσει το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με την έρευνα.

«Σε λάθος κατεύθυνση»

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι το 63% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η Ουγγαρία βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 71% μεταξύ των συνταξιούχων, μιας βασικής δημογραφικής ομάδας, την οποία ο Όρμπαν έχει στοχεύσει με μια αύξηση στις συντάξεις.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Fidesz υστερεί έναντι του Tisza παρά τα μέτρα που ικανοποιούν τους ψηφοφόρους μετά από τρία χρόνια οικονομικής στασιμότητας στην Ουγγαρία, η οποία έχει επίσης υποστεί τη χειρότερη πληθωριστική έξαρση στην ΕΕ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ωστόσο, οι φιλοκυβερνητικοί δημοσκόποι δείχνουν προβάδισμα του Fidesz.

Μια δεύτερη έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το φιλοκυβερνητικό Ινστιτούτο Nezopont έδειξε ότι ο Όρμπαν είχε ποσοστό αποδοχής 46% σε σύγκριση με 35% για τους Ούγγρους.

Το Nezopont, το οποίο δεν διεξήγαγε έρευνα για τις προτιμήσεις των κομμάτων στη δημοσκόπηση που διεξήχθη μεταξύ 26-27 Ιανουαρίου, δήλωσε ότι η υποστήριξη προς τον Όρμπαν ήταν ιδιαίτερα υψηλή μεταξύ των ηλικιωμένων και των αγροτικών ψηφοφόρων.

Tags
Back to top button