Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οθωμανικό παραλήρημα Ερντογάν με μπαϊράκι τις τουρκικές σφαγές

«Δεν μπορούμε να ξεπληρώσουμε τους ήρωες που σταμάτησαν τα τανκ με τα γυμνά τους χέρια εκείνο το βράδυ» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στην τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Ερντογάν.

Με περισσή προκλητικότητα αναφέρθηκε “στους μάρτυρες της 15ης Ιουλίου , από τον Μπεντίρ έως το Τσανάκκαλε, από τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας έως την ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου, από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας έως τις ξένες επιχειρήσεις”....

Μιλώντας στην τελετή μνήμης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους πεσόντες και τόνισε πως “το έπος της 15ης Ιουλίου είναι η κοινή μας πηγή υπερηφάνειας”

“ Αν η έκκλησή μας για προσευχή πέντε φορές την ημέρα αντηχεί στον ουρανό, αν οι μιναρέδες μας φωνάζουν «Αλλάχ-Αμπάρ», αν η κόκκινη σημαία μας, το σύμβολο της ανεξαρτησίας μας, κυματίζει περήφανα σε κάθε ίντσα 780 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, εάν αυτό το έθνος μπορεί να κοιτάξει το μέλλον του με ελπίδα και εμπιστοσύνη, αν η Τουρκία προχωρήσει αποφασιστικά σύμφωνα με τους στόχους και τα ιδανικά της, πίσω από όλα αυτά είναι η ζωή, το αίμα, η προσπάθεια και η θυσία των ηρώων” σχολίασε.

Επιπλέον ο Ερντογάν τόνισε ότι είναι το πιο σημαντικό καθήκον τους να μην βλάψουν την ιερή εμπιστοσύνη για την οποία οι μάρτυρες θυσίασαν τη ζωή τους.

"Δεν επιδιώξαμε άλλους στόχους εκτός από την επιβίωση της πατρίδας μας, την ενότητα και την ασφάλεια του έθνους μας, και της απόλυτης ευημερίας και ειρήνης της Τουρκίας. Σήμερα, εργαζόμαστε με την ίδια ευαισθησία, είναι προτεραιότητά μας" πρόσθεσε

Εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η Τουρκία, ιδίως η τουρκική πολιτική, πρέπει να ενεργεί με πνεύμα εθνικής συναίνεσης σε θέματα που αφορούν 84 εκατομμύρια ανθρώπους, ο Πρόεδρος Ερντογάν συνέχισε: «Παρόλο που τα πολιτικά κόμματα, οι ιδέες και οι προοπτικές μας για τη ζωή είναι διαφορετικά, είμαστε όλοι άνθρωποι της ίδιας πατρίδας, της ίδιας γης, του ίδιου κλίματος. Παρόλο που έχουμε διαφορετικές ρίζες και απόψεις, είμαστε όλοι ιδιοκτήτες ενός κοινού παρελθόντος χιλιάδων ετών, ελπίζω ότι ένα κοινό μέλλον που θα διαρκέσει μέχρι την αποκάλυψη. Παίρνει το χρώμα του από το αίμα των μαρτύρων μας. Η κόκκινη σημαία μας με την ημισέληνο είναι το σύμβολο της ανεξαρτησίας μας. Με τους Τούρκους, τους Κούρδους, τους Κιρκάσιους, τους Αλεβίτες και τους Σουνίτες, εν συντομία, με όλα τα χρώματα και τις διαφορές της, η Τουρκία είναι το κοινό σπίτι και των 84 εκατομμυρίων ανθρώπων».

Μίλησε ακόμη για “απαραίτητη κουλτούρα συμφιλίωσης σε όλα τα εθνικά ζητήματα” και κατέληξε: “Θέλουμε να εισέλθουμε στο 2023, όταν θα γιορτάσουμε την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας, όχι με τις συνήθειες και τα χτυπήματα της παλιάς Τουρκίας, αλλά ελπίζουμε με το όραμα και τον ενθουσιασμό της νέας Τουρκίας. Πιστεύω ότι οι πολιτικοί θεσμοί έχουν την ωριμότητα, το πνεύμα και την προοπτική για να το επιτύχουν. Νομίζω ότι κάθε άτομο των 84 εκατομμυρίων μοιράζεται την ίδια πίστη και το ίδιο αίσθημα μαζί μας κι αυτό μπορεί να διαιωνίσει την αδελφότητα μας. "

 

Σαν το 1453

 

Πέραν από αυτήν την ομιλία ο Τούρκος πρόεδρος σε ειδικό άρθρο σήμερα στην εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» για την 5η επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου με τον τίτλο «Η Τουρκία είναι αδιαπέραστη» έφτασε μέχρι την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως!!!

«Tο έπος που έγραψε το έθνος μας στις 15 Ιουλίου δεν είναι απλώς μια ιστορία καταστολής μιας απόπειρας πραξικοπήματος. Εκείνο το βράδυ, η θέληση του έθνους μας για την πατρίδα, τη σημαία, το μέλλον και την ανεξαρτησία του έθνους μας εκδηλώθηκε ξανά όπως στο Μαντζικέρτ το 1071, όπως στην κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης το 1453, όπως στα Δαρδανέλια το 1915.

Αυτή η ένδοξη νίκη, την οποία καταφέραμε απωθώντας το πραξικόπημα και την απόπειρα εισβολής, ήταν επίσης ένα πολύ σημαντικό μάθημα και μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο, δείχνοντας τί μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία μας, την κυριαρχία της εθνικής μας βούλησης και την αξιοπρέπεια της δημοκρατίας».

Tags
Back to top button