Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Όσα γράφει ο διεθνής Τύπος για την ιρανική πυραυλική επίθεση και τα σχέδια του Ισραήλ για αντίποινα

Η πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν χθες, Τρίτη, εκτοξεύοντας 200 πυραύλους εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ σε αντίποινα για τους θανάτους των ηγετών της Χεζμπολάχ και της παλαιστινιακής Χαμάς, είναι κεντρικό θέμα στα σημερινά πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου.

Για πρώτη φορά, το Ιράν χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους στη χθεσινή επιχείρηση, η οποία βαφτίστηκε «Ειλικρινής υπόσχεση 2», σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ.

Τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου αποτυπώνουν την κλίμακα της επίθεσης και τις προθέσεις του Ισραήλ να ανταποδώσει το χτύπημα. Οι μεγαλύτερες εφημερίδες της Βρετανίας, των ΗΠΑ και άλλων χωρών φιλοξενούν ρεπορτάζ με αναλύσεις σχετικά με την επόμενη μέρα της πυραυλικής επίθεσης.  Αρκετοί αναλυτές μάλιστα εκτιμούν ότι οι τελευταίες εξελίξεις σηματοδοτούν μια νέα, πιο επικίνδυνη φάση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, και δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε ολοκληρωτικό πόλεμο στην περιοχή.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πρωτοσέλιδα:

Guardian
 

Wall Street Journal

Financial Times

Washington Post

Daily Telegraph

Tehran Times
 

Repubblica
 

La Stampa
 

Το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο νότιο τμήμα του εδάφους του την 7η Οκτωβρίου 2023.

Αυτόν τον μήνα, κλιμάκωσε ραγδαία τις επιχειρήσεις του εναντίον της λιβανικής Χεζμπολάχ, η οποία άνοιξε μέτωπο στο βόρειο Ισραήλ για να υποστηρίξει τη σύμμαχό της, την παλαιστινιακή Χαμάς, την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου.

Την περασμένη Παρασκευή, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα, κατά πολλούς ο ισχυρότερος άνθρωπος στον Λίβανο, σκοτώθηκε σε πολύνεκρη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Την 31η Ιουλίου ο Ισμαήλ Χανίγια, ο γενικός γραμματέας της Χαμάς, σκοτώθηκε σε επίθεση ενώ βρισκόταν στην Τεχεράνη. Το Ιράν και η Χαμάς κατηγόρησαν το Ισραήλ.

Λίγο πριν από την ιρανική επίθεση χθες, έξι πολίτες σκοτώθηκαν σε επίθεση με αυτόματο τουφέκι και μαχαίρι στο Τελ Αβίβ — οι δράστες «εξουδετερώθηκαν», σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.
 

Tags
Back to top button