Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οργή της Βιέννης για την σύγκριση Ερντογάν, του Νετανιάχου με τον Χίτλερ στον ΟΗΕ

Την αντίδραση του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η σύγκριση της κυβέρνησης Νετανιάχου με τη ναζιστική Γερμανία που έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως έκανε πριν από γενιές με τον ναζιστή δικτάτορα Αδόλφο Χίτλερ.

«Ακριβώς όπως ο Χίτλερ σταμάτησε από τη συμμαχία της ανθρωπότητας πριν από 70 χρόνια, ο Νετανιάχου και το δολοφονικό του δίκτυο πρέπει να σταματήσουν από την ίδια συμμαχία», δήλωσε ο Ερντογάν στην ομιλία του, προσθέτοντας: «Ακόμη και αν κάποιοι αισθάνονται άβολα, ακόμη και αν κάποιοι θα μας επικρίνουν για άλλη μια φορά, θέλω να πω ορισμένες αλήθειες ανοιχτά σήμερα, στο όνομα της ανθρωπότητας, από το κοινό βήμα της ανθρωπότητας».


Αποκρουστικές οι συγκρίσεις Ερντογάν, λέει το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας

Η απάντηση στα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου ήρθε από το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας, που τον κατηγόρησε για «αποκρουστικές συγκρίσεις με το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας».

Γεραπετρίτης: Μητσοτάκης – Ερντογάν ζήτησαν να διερευνηθεί η ύπαρξη κοινού εδάφους για συζητήσεις περί ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας

«Οι συγκρίσεις με το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας μας είναι πέρα για πέρα αποκρουστικές. Απορρίπτουμε κάθε τέτοια πολεμική που χρησιμοποιεί ο Τούρκος Πρόεδρος. Το να ρίχνει λάδι στη φωτιά σε μια τέτοια ανησυχητική φάση είναι εντελώς ανεύθυνο. Όλοι θα πρέπει να στοχεύουν στην αποκλιμάκωση, με λόγια και πράξεις» ανέφερε το αυστριακό υπουργείο.

Η απάντηση της Άγκυρας στη Βιέννη

Ωστόσο, η πολεμική Άγκυρας - Βιέννης δεν σταμάτησε εκεί. Το πρωί της Τετάρτης ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής κυβέρνησης Φαχρετίν Αλτούν απάντησε στις επικρίσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι τα σχόλια του Ερντογάν στην 79η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη «δεν ήταν απλώς μια αναλογία», αλλά μάλλον μια «προσπάθεια να βοηθήσει όσους υποστηρίζουν αυτή τη γενοκτονία να κοιταχτούν στον καθρέφτη».
 

«Μόνο όσοι αισθάνονται ένοχοι και ντρέπονται για την ιστορία τους θα ενοχλούνταν από αυτά τα σχόλια. Και μόνο όσοι βοηθούν και υποστηρίζουν τα εγκλήματα πολέμου του ισραηλινού κράτους λόγω της ιστορικής τους ενοχής θα αισθάνονταν εκτεθειμένοι» πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Αλτούν.
 

Tags
Back to top button