Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομόφωνα αθώος ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ που ελεγχόταν για πειθαρχικό παράπτωμα

Ομόφωνα αθώο έκρινε σήμερα το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο οποίος ελεγχόταν για πειθαρχικό παράπτωμα που θίγει το κύρος του ως δικαστικού λειτουργού αλλά και το κύρος της Δικαιοσύνης.

Η υπόθεση «ξέσπασε» κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, όταν δημοσιοποιήθηκαν διάλογοι που είχαν υποκλαπεί από τον υπολογιστή του ανώτατου δικαστή με σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, με την οποία φερόταν ότι διατηρούσε προσωπική σχέση.

Μάλιστα τότε, οι διάλογοι αυτοί είχαν χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης, όπως λεγόταν, προκειμένου ο συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός να αλλάξει στάση και να ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά, γεγονός ωστόσο που ο ίδιος δεν έπραξε.

Σήμερα, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας εμφανίστηκε ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, όπου και έδωσε προφορικά εξηγήσεις, παραδίδοντας και πολυσέλιδο υπόμνημα. Στη συνέχεια το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο προχώρησε σε διάσκεψη, κρίνοντας ομόφωνα ότι ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός δεν έχει διαπράξει κάποιο «αδίκημα» που να θίγει το κύρος της Δικαιοσύνης.

 

Tags
Back to top button