Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ολοκληρώθηκε η βιντεοδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών με τον Ζελένσκι! Τα πρώτα μηνύματα

Η βιντεοδιάσκεψη της συμμαχίας των προθύμων για την Ουκρανία έχει πλέον ολοκληρωθεί.
Στην συζήτηση με την ομάδα των Ευρωπαίων ηγετών, που έχει ως στόχο να φέρει κοντά τις χώρες για την προστασία της ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία, συμμετείχε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από τις Βρυξέλλες.

Ο Ζελένσκι έφτασε στις Βρυξέλλες-Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ θα συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί

Στη διάσκεψη συμμετείχε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Γαλλίας, οι ηγέτες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Επίσης οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις ενόψει της αυριανής συνάντησης του κ.Ζελένσκι με τον κ.Τραμπ στον Λευκό Οίκο, στην οποία θα συμμετάσχουν και Ευρωπαίοι ηγέτες. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη η Ελλάδα μένει σταθερή στις πάγιες θέσεις της για την ανάγκη άμεσης εκεχειρίας και τη σημασία των εγγυήσεων ασφαλείας και της αμερικανικής συμμετοχής σε αυτές. Σχετικά με ζητήματα κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας, τονίστηκε ότι μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις.

Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι ήταν ο πρώτος που σχολίασε μετά το πέρας της συνάντησης.
Είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ότι για να επέλθει η ειρήνη, πρέπει να ασκηθεί πίεση στον επιτιθέμενο και όχι στο θύμα.

Πληροφορίες για τη συνάντηση με Τραμπ

Στο μεταξύ η γερμανική εφημερίδα BILD, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι ο Τραμπ θα συναντηθεί αύριο πρώτα μόνο με τον Ουκρανό πρόεδρο. Αργότερα, ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ που συνοδεύουν τον Ζελένσκι θα συμμετάσχουν σε ένα δείπνο εργασίας και σε πολυωρές συνομιλίες.

Tags
Back to top button