Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Όλοι στην Ελλάδα: Κατακόρυφη αύξηση των Τούρκων που αιτούνται άσυλο – Εκτός ελέγχου πλέον η κατάσταση

Πόσους μετανάστες να αντέξει πια αυτός ο τόπος. Οι Τούρκοι, εκδιωγμένοι από τον Ερντογάν, έχουν δημιουργήσει πια στην Ελλάδα ολόκληρη κοινότητα.

Ολόκληρη κοινότητα δημιούργησαν πλέον οι Τούρκοι που βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα, για να αποφύγουν τις διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν.

Πολλοί δε εξ αυτών είναι εύποροι άνθρωποι που αγοράζουν σπίτια στην Αθήνα, με στόχο να μείνουν στην Ελλάδα και να πάρουν άσυλο, έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση στην γειτονική χώρα. Πλέον οι Τούρκοι στην Ελλάδα ανέρχονται σε 6.500 ανθρώπους, οι περισσότεροι εξ αυτών «αντιφρονούντες» Γκιουλενιστές. Σύμφωνα με στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής 4.424 Τούρκοι ζήτησαν άσυλο εντός του 2018, ενώ μόνο το Νοέμβριο ζήτησαν άσυλο 618 Τούρκοι, σχεδόν οι διπλάσιοι από την περίοδο 2013 – 2016.

Συγκεκριμένα, το 2013 στην Ελλάδα ζήτησαν πολιτικό άσυλο 17 Τούρκοι, το 2014 41 Τούρκοι, το 2015 42 Τούρκοι, το 2016 189 Τούρκοι, το 2017 ο αριθμός των Τούρκων που ζήτησε «άσυλο» έφθασε στον αριθμό ρεκόρ των 1.826 ατόμων, ενώ το 2018 ο αριθμός των Τούρκων που ζητούν άσυλο Ελλάδα εκτοξεύθηκε φτάνοντας τα 4.425 άτομα.

Η τάση δεν αναμένεται να αντιστραφεί το 2019 και οι Τούρκοι που αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα είναι περισσότεροι από του 2018.

Tags
Back to top button