Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Όλοι ήξεραν κανείς δεν μιλούσε: Το πολυδιαφημισμένο εργοστάσιο της Χαλκίδας που σκότωσε 1/4 εργάτες του (φωτο)

Tον Ιούλιο του 1982, μια σειρά από εργατικά συνδικάτα του Καναδά, οργάνωσαν μια μεγάλη εκδήλωση με τίτλο: «Η Δίκη του Αμιάντου».

Η κίνηση εκείνη υπήρξε εξαιρετικά μαζική και ενωτική και στόχος της δεν ήταν άλλος από το να αναδείξει το πόσο βλαβερή είναι η ενασχόληση με το συγκεκριμένο ορυκτό. Κάτι λιγότερο από χρόνο αργότερα, η Ένωση Ελλήνων Χημικών σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ οργάνωσε αντέγραψε την κίνηση που είχε γίνει στον Καναδά.

Ήταν 16 Μαρτίου 1983 όταν η «Δίκη του Αμιάντου» έλαβε χώρα και στην Ελλάδα με ξεκάθαρο στόχο να απαγορευτεί η χρήση αμιάντου. Αν και τα πορίσματα που παρουσιάστηκαν σε εκείνη την εκδήλωση υπήρξαν σοκαριστικά και η συμβολική καταδίκη του αμιάντου ήταν η πιο λογική και αναμενόμενη κατακλείδα της εκδήλωσης, το ελληνικό βιομηχανικό Κεφάλαιο δεν έλαβε υπόψιν του τα συμπεράσματα.

  • Διαβάστε περισσότερα στο

 

Tags
Back to top button