Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ολλανδική παράκρουση λόγω COVID: Απαγορεύει τα βεγγαλικά την Πρωτοχρονιά για να μην τραυματιστεί κανείς

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα απαγορευτεί η ρίψη πυροτεχνημάτων τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, μια παράδοση που προκαλεί πολλούς τραυματισμούς κάθε χρόνο, ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα νοσοκομεία, τα οποία βρίσκονται ήδη στα όριά τους λόγω της πανδημίας.

Την Πρωτοχρονιά πολλοί Ολλανδοί ρίχνουν πυροτεχνήματα στους δρόμους και τους κήπους για να γιορτάσουν το νέο έτος. «Όπως και πέρσι, η πώληση και η ρίψη πυροτεχνημάτων θα απαγορευτούν», ανέφερε η κυβέρνηση.

Την περασμένη εβδομάδα η Ολλανδία επανέφερε ένα μερικό λοκντάουν, επιβάλλοντας μια σειρά υγειονομικών μέτρων, τουλάχιστον μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, καθώς καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων της Covid-19. Νωρίτερα την Παρασκευή ανακοινώθηκαν σχεδόν 22.000 νέα κρούσματα μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα καταστήματα τροφίμων, όπως τα σουπερμάρκετ, θα κλείνουν στο εξής στις 20.00 ενώ τα υπόλοιπα μαγαζιά στις 18.00. «Ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται τάχιστα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να ελαφρύνουμε την πίεση» που δέχεται ο τομέας της υγείας, ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνγκε.

Το 2019 περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με τραύματα από πυροτεχνήματα. Μετά την απαγόρευση, πέρσι, ο αριθμός αυτών των τραυματισμών μειώθηκε κατά 70%. Η απαγόρευση αφορά μόνο ιδιώτες. Οι δήμοι μπορούν να οργανώσουν θεάματα με ρίψη πυροτεχνημάτων, προσφεύγοντας στις υπηρεσίες επαγγελματιών.

Tags
Back to top button