Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ολλανδία: Αλλαγές στο νόμο για τους βιασμούς μετά από επικρίσεις

Όλες οι μορφές μη συναινετικού σεξ θα ταξινομηθούν τώρα ως βιασμός μετά από την έντονη κριτική του νομοσχεδίου στην Ολλανδία που εισήγαγε το «σεξ κατά της βούλησης ενός ατόμου» ως διαφορετικό αδίκημα και με ελαφρύτερη ποινή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ferd Grapperhaus, συμπεριέλαβε αρχικά το αδίκημα, διότι στην ισχύουσα ολλανδική νομοθεσία, ο βιασμός είναι βιασμός μόνο εάν αποδειχθεί βία στο δικαστήριο. Αυτό δεν είναι πάντα δυνατό επειδή τα θύματα "παγώνουν", είναι πολύ φοβισμένα για να αντισταθούν ή είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ. Ο νόμος του Γκράπερχάους θεωρούσε περιπτώσεις αυτού του είδους ως το ξεχωριστό αδίκημα «σεξ κατά της θέλησης ενός ατόμου», με ποινή έξι ετών φυλάκισης αντί 12.

Μετά από κριτική από τη Διεθνή Αμνηστία και βουλευτές, ο Grapperhaus θα απορρίψει τώρα την απαίτηση απόδειξης βίας, η οποία θα εξακολουθεί να θεωρείται ως επιβαρυντική περίσταση και θα οδηγήσει σε υψηλότερη ποινή. Στη θέση του θα έρθει ένα «κατώτερο όριο». Ένα άτομο που προχωρά σε σεξουαλικές πράξεις γνωρίζοντας ότι δεν είναι δεκτές βάσει (μη) λεκτικών σημείων θα είναι «ένοχο για βιασμό».

Πρόσθετες αποδείξεις, όπως αποδεικτικά στοιχεία στο σώμα ενός ατόμου, εικόνες ή μηνύματα Whatsapp μπορούν να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό του θύματος, δήλωσε ο Grapperhaus στους βουλευτές. Το προσαρμοσμένο νομοσχέδιο αναμένεται να υποβληθεί για διαβούλευση στις αρχές Δεκεμβρίου.

Tags
Back to top button