Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: «Μονομαχία» στο ΟΑΚΑ με φόντο το τρόπαιο του Κυπέλλου

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα διασταυρώσουν σήμερα τα ξίφη τους, στο ΟΑΚΑ, με με τις δύο ομάδες να θέλουν όσο τίποτα το Κύπελλο Ελλάδος.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κλείσουν ιδανικά τη σεζόν εντός συνόρων με ένα νταμπλ, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να τίθεται στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς.

Από την άλλη πλευρά, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με την κούπα, προκειμένου να μετριάσει την κακή σεζόν, καθώς παρότι τερμάτισε δεύτερος δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός όσον αφορά τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο Πάμπλο Γκαρσία θα έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές, με εξαίρεση τον Ίγκασον που είναι εκτός εδώ και καιρό λόγω προβλήματος στο γόνατο.

«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία στους τελικούς

Συνολικά επτά φορές το Κύπελλο έχει κριθεί σε μονομαχία Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, με τους Πειραιώτες να έχουν πέντε κατακτήσεις έναντι δύο του «Δικεφάλου του Βορρά».

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-0 στον τελικό της σεζόν 1950-51, ενώ το ίδιο έγινε τις σεζόν 1970-71 (3-1), 1972-73 (1-0), 1980-81 (3-1), ενώ σε «ερυθρόλευκα» χέρια κατέληξε ο τίτλος και στους διπλούς τελικούς του 1992 (1-1, 2-0).

Ο ΠΑΟΚ ήταν νικητής στον μοναδικό τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι τη σεζόν 1973-74, καθώς μετά το 2-2 του κανονικού αγώνα επικράτησε 4-3 στα πέναλτι, ενώ την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν, τη σεζόν 2000-2001, το Κύπελλο κατέληξε στη Θεσσαλονίκη, με τους «ασπρόμαυρους» να επικρατούν στη Νέα Φιλαδέλφεια με σκορ 4-2.

Tags
Back to top button