Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι τρεις χειρότεροι τρόποι να πεθάνεις σύμφωνα με την επιστήμη

Επιστημονικά πάντως, υπάρχει ένα φάσμα, στο οποίο κάποιοι θάνατοι θεωρούνται χειρότεροι από άλλους.

1. Να θαφτείς ζωντανός

Ένας από αυτούς που μπαίνουν στη λίστα είναι το να σε θάβουν ζωντανό.

Υπάρχει μια ανάμεικτη κριτική σχετικά με το πόσο καιρό θα μπορούσε να επιβιώσει ένας άνθρωπος αν θαφτεί ζωντανός.

Κάποιοι λένε 10 λεπτά, ενώ άλλοι λένε μέχρι και 36 ώρες.

2. Ασθένεια από ακτινοβολία

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο θάνατος από τη νόσο της ακτινοβολίας είναι φρικτός, με πολλά επιστημονικά στοιχεία να το υποστηρίζουν αυτό.

Τα θύματα των πυρηνικών όπλων αποτελούν μαρτυρία για τους τρόπους με τους οποίους η ακτινοβολία μπορεί να είναι θανατηφόρα – και μάλιστα με μια πολύ αργή και επώδυνη διαδικασία.

Ένα φρικτό παράδειγμα είναι ο Hisashi Ouchi μετά από ατύχημα σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Ιαπωνία.

Μετά από μια εβδομάδα που οι γιατροί προσπαθούσαν να τον σώσουν, τους παρακαλούσε να σταματήσουν και σε ένα σημείο η καρδιά του σταμάτησε τρεις φορές, αλλά ξαναξεκίνησε αφού η οικογένειά του ζήτησε να συνεχίσουν να προσπαθούν να τον σώσουν.

Τελικά του πήρε 83 ημέρες για να πεθάνει, καθώς «έκλαιγε αίμα» και το δέρμα του έλιωνε. Τελικά πέθανε από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων.

3. Πυροκλαστική ροή

Η πυροκλαστική ροή είναι το πιο θανατηφόρο μέρος μιας ηφαιστειακής έκρηξης.

Είναι το ταχύτατα κινούμενο νέφος αερίων και ηφαιστειακής ύλης που εξαπλώνεται μετά από μια έκρηξη.

Ο ρυθμός της ροής είναι τόσο γρήγορος που δεν μπορείς να την ξεπεράσεις και καταστρέφει λίγο πολύ τα πάντα στο πέρασμά της, με θερμοκρασίες που μπορούν να φτάσουν τους 1.000 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμότητα θα σκοτώσει γρήγορα, αλλά οι τελευταίες στιγμές θα είναι τρομακτικές καθώς το δέρμα θα ψηθεί.

Tags
Back to top button