Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κύπρος

Οι Τουρκοκύπριοι αναβαθμίζουν τον δολοφόνο του Τάσου Ισαάκ σε «υπηρεσιακό αναπληρωτή πρωθυπουργό»

Το νέο λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο» του ψευδοκράτους, αναμένεται να υποβάλλει απόψε ή αύριο το πρωί στον Τουρκοκύπριο ηγέτη ο εκτελών χρέη προέδρου του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Ερσίν Σανέρ, αφού υπέγραψε μαζί με τους προέδρους των κομμάτων Δημοκρατικό και Αναγέννησης, Φικρί Ατάογλου και Ερχάν Αρικλί, το πρωτόκολλο συνεργασίας για την τρικομματική «κυβέρνηση» μειοψηφίας, που θα οδηγήσει το ψευδοκράτος σε «βουλευτικές εκλογές» τον Οκτώβριο του 2021.

Μετά την ανάληψη της εντολής σχηματισμού «κυβέρνησης» για δεύτερη φορά, ο κ. Σανέρ είχε χθες ξανά συνάντηση με τους Ατάογλου και Αρικλί που αυτή τη φορά, συμφώνησαν στην συνεργασία.

Ο εκτελών χρέη προέδρου του ΚΕΕ θα είναι και ο «πρωθυπουργός» ενώ «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» αναλαμβάνει ο έποικος και δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ Ερχάν Αρικλί.

Ο Αρικλί σε δηλώσεις στον σταθμό «Μπαϊράκ» είπε ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν θα είναι ο ίδιος «υπουργός οικονομικών και ενέργειας», αναφέροντας ωστόσο ότι σύντομα θα φέρουν ηλεκτρικό ρεύμα από την Τουρκία στα κατεχόμενα μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου και θα εκμεταλλευτούν την ηλιακή και αιολική ενέργεια.

Τα συλλογικά όργανα των τριών κομμάτων ενέκριναν σήμερα την συμφωνία των αρχηγών τους, με βάση την οποία το ψευδοκράτος θα οδηγηθεί σε πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, που ήταν εξαρχής ο όρος του Ερχάν Αρικλί για να συμμετάσχει σε μια «κυβέρνηση».

Η «κυβέρνηση» θα πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την «βουλή» και γι’ αυτό χρειάζεται 26 «βουλευτές». Το ΚΕΕ έχει 20 «έδρες», αλλά μία ανήκει στον Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν που ζει μόνιμα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Τρεις «έδρες» έχει το Δημοκρατικό Κόμμα και δύο το κόμμα Αναγέννησης.

Tags
Back to top button