Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οι πρώτες φωτογραφίες με τα φέρετρα Λαριτζανί και γιου του

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν από το πρωί της Τετάρτης (18/3/2026) οι πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν τα φέρετρα του επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, και του γιου του. Τα φέρετρα απεικονίζονται τυλιγμένα με την ιρανική σημαία, σφραγίζοντας με τον πιο απόλυτο και επίσημο τρόπο τις απώλειες της Τεχεράνης.

Το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης ότι ο Λαριτζανί σκοτώθηκε σε στοχευμένη πυραυλική επίθεση. Παρά τις αρχικές διαψεύσεις από την πλευρά της Τεχεράνης, το καθεστώς αναγκάστηκε τελικά να επιβεβαιώσει το γεγονός μπροστά στα αδιάψευστα στοιχεία. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, κατά την επίθεση τα ξημερώματα έχασαν τη ζωή τους επίσης ο γιος του Λαριτζανί, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Συμβουλίου και αρκετοί σωματοφύλακες.

Επιβεβαίωση για τον αρχηγό των Μπασίτζ και μαζικές κηδείες

Το πλήγμα στην ηγετική πυραμίδα του Ιράν είναι διπλό, καθώς οι Φρουροί της Επανάστασης επιβεβαίωσαν επίσημα και τον θάνατο του στρατηγού Γκολαμρεζά Σολεϊμανί. Ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Μπασίτζ σκοτώθηκε το πρωί από τον ισραηλινό στρατό. Στην ανακοίνωσή τους στον επίσημο ιστότοπο Sepah News, οι Φρουροί της Επανάστασης κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση του «αμερικανο-σιωνιστή εχθρού», αναφέροντας πως ο Σολεϊμανί έπεσε ως μάρτυρας.

Οι κηδείες του Αλί Λαριτζανί, του στρατηγού Σολεϊμανί και των υπολοίπων θυμάτων έχουν προγραμματιστεί να τελεστούν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Τεχεράνη. Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων Fars και Tasnim, στην ίδια τελετή θα κηδευτεί και το πλήρωμα της ιρανικής φρεγάτας που βυθίστηκε στις 4 Μαρτίου από αμερικανικό υποβρύχιο στα ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα, αποκαλύπτοντας το τεράστιο μέγεθος των απωλειών σε πολλαπλά μέτωπα για τον ιρανικό στρατό.

Την ίδια ώρα, στον επίσημο λογαριασμό του Αλί Λαριτζανί στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) αναρτήθηκε ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς τον λαό του Ιράν και τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου, στο οποίο αναφέρεται πως έδωσε τη ζωή του ως «μάρτυρας».

Tags
Back to top button