Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι περιπέτειες της ωραίας Ελένης πριν τον Τρωικό πόλεμο

Πριν τον Πάρι λέγεται πως την έκλεψε ο Εναροφόρος γιος του Ιπποκοωντος όταν ήταν παιδούλα ακόμη.. και μετά οι γιοι του Αφαρεα.

Αλλά την επέστρεψαν στο σπίτι της επειδή φοβήθηκαν τα αδέλφια της τον κάστορα και τον Πολυδεύκη, αυτούς που ξέρουμε όλοι ως Διόσκουρους,..’’

Δεν έφερε πότε και σε κανέναν τύχη η ωραία, αλλά δυστυχία και μπελάδες. Όπως και στο σπουδαίο Θησέα τον τρίτο που την έκλεψε, ενώ εκείνη χόρευε στον ναό της Αρτέμιδος, όπως λένε οι γραφές κι αν πει κανείς ότι ψεύδονται αυτές. Θα τον διαψεύσει ένα αγγείο του πέμπτου π.Χ. αιώνα, που απεικονίζει κι υπογραμμίζει την αρπάγη της ωραίας Ελένης άπ’ ’ το Θησέα κι υπάρχει ατόφιο ακόμη σε κάποιο μουσείο της Γερμανίας .

Ο Θησέας (γνωστός ήρωας της Αθήνας που σκότωσε το Μινώταυρο στο λαβύρινθο της Κνωσού) λοιπόν που έμεινε αρκετό καιρό μαζί της τόσο που εκείνη τεκνοποίησε φέρνοντας στον κόσμο μια κόρη ..την Ιφιγένεια.

Ενώ όταν κατέβηκε στον Άδη για να ελευθερώσει την Περσεφόνη, τις έκρυψε στις Αφίδνες της αττικής κι άφησε εκεί να τις φροντίζει, η μητέρα του Αίθρα και η Καλιμμένη φίλη του Περίθοου του επιστήθιου φίλου του. Εκείνος που τον βοήθησε να κλέψει την Ελένη, ο φίλος που τον ακολούθησε ακόμη και στον Άδη να φέρουν την Περσεφόνη στον πάνω κόσμο ..και δε γύρισε πότε..’’

Τα αδέλφια της Ελένης οι γνωστοί Διόσκουροι πήγαν στην Αφύδνα εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Θησέα. Την έφεραν πίσω μαζί με την κόρη της στην αυλή του πατέρα της βασιλιά Τυνδαρέα, παίρνοντας μαζί τους όμηρο κι αντίποινο τη μητέρα του Θησέα και την Καλιμμένη!

Ο Θησέας λοιπόν έζησε την ίδια εποχή με τον Οδυσσέα παππού, σύμφωνα πάντα με τις γραφές, όπως κι ο Ηρακλής αφού κι αυτός συμμετείχε στην αργοναυτική εκστρατεία, όπως κι ο Πηλέας που ήταν άντρας της Θέτιδος, της μητέρας του Αχιλλέα που παντρεύτηκαν στο Πήλιο, εκεί που άρχισε το κακό με το χρυσό μήλο που άφησε στο τραπέζι με τις θέες η Έριδα;

Που μάλωναν ποια είναι ομορφότερη.. και μετά ο Δίας για να τις χωρίσει είπε στον Ερμή να φέρει τον Πάρι που έκλεψε την ωραία Ελένη…

Δηλαδή ο Τρωικός πόλεμος έγινε λίγο μετά την αργοναυτική εκστρατεία, έτσι φαίνεται από τα γεγονότα, μιλάμε για μια άπ’ τις πιο ένδοξες εποχές η όχι την ένδοξη του Ελληνικού γένους.

Μέσα άπ’ αυτά βλέπεις πιο καθαρά την αλήθεια, συσχέτισα τα γεγονότα  κάτι που ανατρέπει τη γνωστή ιστορική σειρά τους....

Tags
Back to top button