Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οι Κούρδοι εξαϋλωσαν Τούρκους στρατιώτες στη Β. Συρία - Η στιγμή της επίθεσης

Σοκ και δέος επικρατεί στη Τουρκία. Οι εικόνες με τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στην τηλεόραση και οι συνεχείς απώλειες του τουρκικού στρατού, έχουν διαλύσει την ψυχολογία του τουρκικού πληθυσμού, αλλά και του στρατού. 

Mπορεί ο Ρ. Τ. Ερντογάν να θέλει να παρουσιάσει την εικόνα της ανίκητης Τουρκίας, όμως η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική.  

Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και δύο συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν σε επίθεση εναντίον τεθωρακισμένου οχήματος στη βόρεια Συρία,  

Σήμερα βγήκε στη δημοσιότητα βίντεο από την στιγμή της προσβολής αντιαρματικού στο τεθωρακισμένο Kirpi. 

Δείτε βίντεο: 
 

 

Οι Κούρδοι της Συρίας εκτιμούν ότι τόσο το AKP όσο και το MHP υφίστανται μια σοβαρή κρίση, είναι πολύ αδύναμα και κατευθύνονται προς τη διάλυση, αλλά το τουρκικό καθεστώς προσπαθεί να επιβιώσει εις βάρος του κουρδικού λαού. 

Οι Τούρκοι ''βλέπουν'' διάσπαση: ''Οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν το Κουρδιστάν''

Σύμφωνα με , η βόμβα'' μεγατόνων του πρώην Αμερικανού συμβούλου εθνικής ασφαλείας και «γεράκι» του βαθέως αμερικανικού κράτους επί Τραμπ, Τ.Μπόλτον, για την de facto ειλημμένη απόφαση περί δημιουργίας του Κουρδιστάν, κατά της συμμαχίας Τουρκίας-Ιράν, τρομάζει υπερβολικά την Άγκυρα.

Για το θέμα αυτό, ο γνωστός απόστρατος Τούρκος στρατηγός Ισμαήλ Χακί Πεκίν (πρώην επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών) είχε αναφέρει ότι: ''η κουρδική αυτόνομη περιοχή'' δημιουργείται ήδη στην Β. Συρία, ενώ η αποκαλούμενη κουρδική ομοσπονδία θα ιδρυθεί τα επόμενα 10 χρόνια. 

Πρόκειται για ομοσπονδία, που ξεκίνησε με την ''κουρδική αυτόνομη ζώνη'' με την βοήθεια της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, τονίζει ο ίδιος.

Ο Τούρκος στρατηγός ε.α. είχε δηλώσει ότι ενώ αντιτίθενται στα σχέδια αυτά Ρωσία και Συρία, οι Κούρδοι της Τουρκίας και του Ιράν έχουν λάβει και αυτοί ομόφωνη απόφαση για το θέμα αυτό.

Η περιοχή των Σύρων Κούρδων αποτελεί δίοδο του ανατολικού δρόμου που οδηγεί στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, τον οποίο θέλουν να ελέγξουν οι ΗΠΑ πάση θυσία.

 

Tags
Back to top button