Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Oι Κούρδοι ''τινάζουν'' στον αέρα την Τουρκία: Μαζικές επιθέσεις στη Σμύρνη

Το ένα κτύπημα πίσω από το άλλο δέχονται οι Τούρκοι από τους Κούρδους τόσο στις πόλεις τους, όσο και στα όρη του Ιράκ.

Στην Σμύρνη η κουρδική οργάνωση “Τα παιδιά της φωτιάς” μεταξύ 30.04-03.05, πραγματοποίησε 19 σαμποτάζ με στόχο διάφορες εγκαταστάσεις που ανήκουν στο τουρκικό καθεστώς και κατέστρεψαν 4 εργοστάσια.

Οι επιθέσεις αυτές ανήκουν στην οργάνωση του ΡΚΚ εντός τουρκικού εδάφους και αφορούν ξεκάθαρα αστικό πόλεμο κατά του καθεστώτος Ερντογάν.   

Η ίδια οργάνωση κάλεσε μέσω ανοικτών πηγών τα μέλη της που ζουν στο τουρκικό κράτος, σε σκληρές δολιοφθορές στο εσωτερικό της Τουρκίας αναφέροντας συγκεκριμένα: «είναι η περίοδος κατά την οποία τα πάντα και όλοι όσοι ανήκουν στο τουρκικό αποικιοκρατικό φασιστικό κράτος, θα τεθούν στο στόχαστρο μας».

Το κρεσέντο των κουρδικών επιθέσεων συνεχίστηκε μετά στα βουνά του Ιράκ όπου οι Σύροι Κούρδοι ανακοίνωσαν σήμερα τον θάνατο 8 στρατιωτών του τουρκικού στρατού και τον τραυματισμό 3 άλλων. 

 

Πόλεμος στο Ιράκ με νέες απώλειες των Τούρκων 

 

Το επιτελείο των κουρδικών Λαϊκών δυνάμεων, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα των συγκρούσεων και των επιχειρήσεων που διεξήχθησαν εναντίον των τουρκικών δυνάμεων κατοχής, στις οποίες αναφέρεται ότι είχαν αρχικά ως αποτέλεσμα τη δολοφονία 3 Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό ενός ακόμη.

Η ανακοίνωση αφορούσε την επιχείρηση Martyr Delal Force στις 2 Μαΐου στο Tal Zendura εναντίον των τουρκικών θέσεων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή των οχυρώσεων του Τούρκων και τον θάνατο 3 ανδρών του τουρκικού στρατού και τον τραυματισμό ενός άλλου.

Στις 2 Μαΐου, οι Τούρκοι στην περιοχή Ciloya Bicok στο Zap, έχασαν 5 Τούρκοι στρατιώτες ενώ 2 άλλοι τραυματίστηκαν.

''Καρφώνουν'' τα αμυντικά προγράμματα της χώρας Τούρκοι στρατιωτικοί

Η ανακοίνωση των Κούρδων αναφέρει ότι οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής απέτυχαν να καταλάβουν την ευρύτερη περιοχή και για αυτό έκαναν χρήση στις περιοχές Avashi, Metina και Zap,  ελικοπτέρων και μαχητικών  αεροσκαφών εκτός από χημικό πόλεμο.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με των Κουρδικών Λαϊκών Δυνάμεων (HPG), οι Κούρδοι μαχητές της ειδικής μονάδας "Delal Air Defense", επιτέθηκαν πρόσφατα ενάντια σε βάση των τουρκικών δυνάμεων κάνοντας χρήση drone, προκαλώντας πολλαπλά "εγκεφαλικά" στο τουρκικό γενικό επιτελείο από αυτόν τον νέο εξοπλισμό των Κούρδων.

Η μαζική χρήση μη επανδρωμένων οχημάτων από τους Κούρδους θα αλλάξει όλα τα δεδομένα στο πόλεμο της Τουρκίας σε Ιράκ, Συρία, και ΝΑ Τουρκία αφού είναι πιθανό να δούμε θεαματικά κουρδικά κτυπήματα σε τουρκικούς στόχους παντού πλέον.

Η ουσία είναι ότι η επιχείρηση των Τούρκων στο Ιράκ πάει από το κακό στο χειρότερο και οι επιπτώσεις της αποκρύβονται συστηματικά από τον τουρκικό λαό, ενώ τα βίντεο αποδεικνούν την σφαγή των τουρρκικών δυνάμεων και νεο-Οθωμανικών ονείρων της Άγκυρας.

Όλο αυτό το σκηνικό μαζί με σενάρια αποσταθεροποίησης στο εσωτερικό της Τουρκίας, και τις κυρώσεις των ΗΠΑ θα επιφέρουν μια ώρα ενωρίτερα την πτώση του καθεστώτος Ερντογάν που είναι και ο αντικειμενικός σκοπός της Ουάσιγκτον.    

 

Tags
Back to top button