Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Oι «χρυσές» αμοιβές δικαστών στο μετρό Θεσσαλονίκης

Περισσότερα από 160 εκατ. ευρώ θα κοστίσει στην Αττικό Μετρό η επίλυση των διαφωνιών για το μετρό Θεσσαλονίκης, μοιράζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ανώτατους δικαστές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των διαιτητικών δικαστηρίων.

Συνολικά, οι δύο πλευρές θα καταβάλλουν περίπου 7 εκατ. ευρώ μόνο για δικαστικά έξοδα και αμοιβές σε δικαστές (επιδιαιτητές, διαιτητές), από τα οποία 2.150.000 αναλογούν στην Αττικό Μετρό. Τα υπόλοιπα αναλογούν στην χρεοκοπημένη κοινοπραξία υπό την ΑΕΓΕΚ και ιταλικές εταιρείες που τον τελευταίο χρόνο έχει υποκαταστήσει ο Άκτωρας.

Η διαδικασία της επίλυσης των διαφορών μέσω διαιτησίας βαίνει προς το τέλος της, επιδικάζοντας πρόσφατα άλλα 43 εκατ. ευρώ, στην ανάδοχο κοινοπραξία για τη διαιτησία που αφορούσε την υποαπασχόληση εξοπλισμού και προσωπικού, λόγω αδράνειας του έργου. Πρόκειται για τμήμα μιας μεγάλης διαφωνίας άνω των 330 εκατ. ευρώ που έσπασε σε τρία κομμάτια λόγω μεγέθους, με επιδιαιτητή την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου και διαιτητές τον πρώην βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Ντίνο Ρόβλια, από την πλευρά της κοινοπραξίας και τον Επίτιμο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Καραβοκύρη, από την πλευρά της Αττικό Μετρό.

Tags
Back to top button