Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν νέο υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

To πρώτο επιχειρησιακό υπερηχητικό όπλο του, αποκάλυψε ο στρατός ξηράς των ΗΠΑ. Στη δημοσιότητα δόθηκαν κάποιες πληροφορίες για τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του, στο πλαίσιο μιας άτυπης «κούρσας εξοπλισμών» με τη Ρωσία στα υπερηχητικά όπλα.

Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας, δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, συστήματα του πρώτου και πρωτότυπου υπερηχητικού όπλου μεγάλης εμβέλειας, με την ονομασία Long Range Hypersonic Weapon (LRHW).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αμερικανικός Στρατός, παρέλαβε στοιχεία και επί μέρους τμήματα του συνολικού οπλικού συστήματος, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, θα ενισχύσει σε τρομερό βαθμό τις ικανότητες των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, σε στρατηγικό αλλά και σε  επιχειρησιακό επίπεδο, χάρη στην δύναμη πυρός και τα χαρακτηριστικά του.

Και αυτό διότι, το Long Range Hypersonic Weapon (LRHW) είναι υπερηχητικό όπλο, ικανό να αναπτύσσει ταχύτητες πέντε φορές μεγαλύτερες από την ταχύτητα του ήχου (Mach 5+).

 Σε συνδυασμό με την ικανότητα ελιγμού των βλημάτων, θα αποτελεί το κατάλληλο όπλο για την αποτελεσματική καταστροφή, καλά προστατευμένων και υψηλής σημασίας στόχων.

Όπως ανέφεραν οι αμερικανικές αρχές, ο στρατός θα συνεχίσει την παράδοση των υπόλοιπων στοιχείων του LRHW, με στόχο το δημοσιονομικό έτος 2023 (FY 2023), όταν και η πρώτη συστοιχία των πυραυλικών συστημάτων θα τεθεί στο πεδίο, με την παράδοση πραγματικών βλημάτων.

Αδιαμφισβήτητα, η επιχειρησιακή λειτουργία του νέου αυτού όπλου, θα παρέχει στις ΗΠΑ, τόσο αποτρεπτική ικανότητα όσο και την ικανότητα στρατηγικού συμβατικού πλήγματος.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι, μπορούν να φτάσουν στην κορυφή της ατμόσφαιρας της Γης και να παραμείνουν εκτός εμβέλειας εχθρικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας, τα οποία δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και να παρέχουν αποτελεσματική προστασία.

Και τα δυο υποσυστήματα του πυραυλου, (LRHW Και C-HGB) βρίσκονται υπό ανάπτυξη από το Sandia National Laboratory, που υπάγεται στο Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Στην ανάπτυξη του συστήματος, συμμετάσχει και η υπηρεσία πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ. Η κεφαλή C-HGB, θα μπει σε υπηρεσία με τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ: Στρατό, Αεροπορία και Ναυτικό.

Ο πυραυλικός φορέας πέρα από τον στρατό των ΗΠΑ, θα χρησιμοποιηθεί και από το Ναυτικό. Το κάνιστρο του πυραύλου, θα έχει διάμετρο 887 χιλιοστά και μήκος περίπου δέκα μέτρα.

 Ο πύραυλος θα εκτοξεύεται από συρόμενο φορέα (TEL), που θα μεταφέρει δυο τέτοιους πυραύλους. Ο TEL θα είναι ένας μετασκευασμένος εκτοξευτής Μ870 του συστήματος Patriot και θα σύρεται από φορτηγό τύπου Oshkosh M983A4 HEMMT 8×8, ενώ το σύστημα ελέγχου πυρός θα είναι το τυπικό που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ, για πυραυλικές μονάδες και πυροβολικό.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της RCCTO, το σύστημα LRHW αναμένεται να παραδοθεί στον στρατό των ΗΠΑ μέχρι το 2023.

 

Tags
Back to top button