Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οι Αμερικανοί αποσύρουν χιλιάδες ελικόπτερα Black Hawk-Βρήκαν αντικαταστάτη και εμείς ευκαιρία αγοράς;

Σε εξέλιξη βρίσκεται εξοπλιστικό πρόγραμμα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για την αγορά 35 ελικοπτέρων τύπου UH-60M Black Hawk από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα, το Πεντάγωνο έχει ήδη βρει τον αντικαταστάτη της συγκεκριμένης πλατφόρμας και ονομάζεται Bell V-280 Valor. Αυτήν την στιγμή οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να αντικαταστήσουν χιλιάδες ελικόπτερα Black Hawk με το νέο αεροσκάφος της Bell.

Ποιος Είναι ο Αντικαταστάτης;

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με νέο δημοσίευμα, ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε πως θα αντικαταστήσει χιλιάδες ελικόπτερα τύπου UH-60 Black Hawk με το νέο tilt-rotor ελικόπτερο V-280 Valor το προσεχές διάστημα. Το 2022 η πλατφόρμα της εταιρείας Bell επιλέχθηκε από το Πεντάγωνο ως αντικαταστάτης των θρυλικών «Μαύρων Γερακιών».

Ένα tiltrotor είναι ένα αεροσκάφος που ανυψώνεται και προωθείται από έναν ή περισσότερους ρότορες, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε περιστρεφόμενα ατρακτίδια, τα οποία με την σειρά τους βρίσκονται στις άκρες των σταθερών πτερύγων της ατράκτου.

Στην σχετική του ανακοίνωση ο αμερικανικός στρατός εξήγησε πώς ακριβώς θα συνεχίσει η επόμενη φάση ανάπτυξης και παραγωγής του προγράμματος V-280 Valor. Κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον θα ξεκινήσει και η εκπαίδευση των πιλότων στην εν λόγω καινοτόμα πλατφόρμα.

Ο αμερικανικός στρατός σκοπεύει το Bell V-280 Valor να πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση το έτος 2026. Μία περιορισμένη γραμμή παραγωγής θα τεθεί σε λειτουργία εντός του 2028 και λίγο αργότερα οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν να δοκιμάζουν την πλατφόρμα σε πεδία δοκιμών. Το έτος 2031 είναι προγραμματισμένο να εξοπλιστεί με αεροσκάφη V-280 η πρώτη μονάδα του αμερικανικού στρατού. 

Βέβαια δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο το χρονοδιάγραμμα της υιοθέτησης του Valor να τροποποιηθεί μέχρι τότε. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα των Αμερικανών, το οποίο πολλοί έχουν σχολιάσει αρνητικά. Κύριο επιχείρημα των επικριτών είναι το γεγονός πως το Black Hawk αποτελεί μία αξιόπιστη και αποδεδειγμένη πλατφόρμα, σε αντίθεση με το V-280 το οποίο φέρει σχεδιασμό tilt-rotor.

Και όπως μπορεί ήδη να ξέρετε τα tilt-rotor αεροσκάφη δεν έχουν αποδειχθεί ούτε ιδιαίτερα αξιόπιστα ούτε ιδιαίτερα ασφαλή στο αμερικανικό στράτευμα. Το tilt-rotor αεροσκάφος τύπου Bell V-22 Osprey που έχει υιοθετηθεί μαζικά από τον αμερικανικό στρατό έχει επιβαρυμένο ιστορικό αεροπορικών ατυχημάτων, πολλά από τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα θανάτους στρατιωτών. Δεδομένου αυτού, Αμερικανοί αξιωματούχοι απαγορεύεται να πετάξουν με αεροσκάφη Osprey.

 

Tags
Back to top button