Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Οι Αγγλικανοί γιόρτασαν την 25η επέτειο της γυναικείας ιεροσύνης

Μια λειτουργία αφιερωμένη στην 25η επέτειο της πρώτης χειροτονίας των γυναικών στην ιεροσύνη, πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου στο ανάκτορο Lambeth, δηλαδή στην λονδρέζικη έδρα του Αρχιεπισκόπου του Canterbury.


Μεταξύ των προσκεκλημένων  ήταν γυναίκες, που χειροτονήθηκαν το 1994, λαϊκοί, στελέχη που έλαβαν ενεργό μέρος στην εκστρατεία για την θέσπιση του γυναικείου ιερατείου, και άλλοι πολλοί.

Η πρώτη γυναίκα που έγινε ιερέας στους Αγγλικανούς, η Angela Berners-Wilson, έλαβε επίσης μέρος στην τελετή.

Με την ευκαιρία της επετείου, πέντε γυναίκες επισκόποι βρέθηκαν στο ανάκτορο Lambeth: η Libby Lane, Επίσκοπος Derby, η Karen Gorem, Επίσκοπος του Sherborne, η ΈΛεν Χάρτλεϊ, Επίσκοπος Ριπόνα, η Emma Ainson, Επίσκοπος Penrith και η J. Bailey Wells, Επίσκοπος Ντόρκινγκ.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ, Τζέισον Γουέλμπι, καλωσόρισε τους επισκέπτες και είπε: «Πολλοί από τους παρόντες εδώ σήμερα έγιναν πρωτοπόροι στην πραγματοποίηση του τι σημαίνει να είσαι γυναικα ιερέας στην Εκκλησία της Αγγλίας – όχι μόνο για τους εαυτούς τους και τις κοινότητές τους αλλά και για ολόκληρο το Σώμα του Χριστού. Ας μαρτυρήσουμε την εκτίμησή μας προς εκείνους που άνοιξαν αυτό το δρόμο το 1994 και υποστήριξαν εκείνους των οποίων η πορεία προς την ιεροσύνη ήταν τότε ανοιχτή ».


Η πρώτη ομάδα γυναικών χειροτονήθηκε στον καθεδρικό ναό του Μπρίστολ στις 12 Μαρτίου 1994.

Tags
Back to top button