Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΟΗΕ: Καταγγέλει νέα ισραηλινή επίθεση σε διάστημα μίας εβδομάδας σε παρατηρητήριό του στον Λίβανο

ΝΑΤΟ - Ρούτε: Σημαντική πρόοδος στη στρατιωτική βοήθεια προς Ουκρανία, αλλά αποστάσεις από το σχέδιο Ζελένσκι

 

 

Νέο χτύπημα από το Ισραήλ στον Λίβανο καταγγέλλουν οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ. Όπως μετέδωσε εκπρόσωπος της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών, επλήγη από πυρά ισραηλινού άρματος μάχης παρατηρητήριο του UNIFIL, το πρωί. 

Σε ειδική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το χτύπημα σημειώθηκε κοντά στο χωριό Kafer Kela, στον νότιο Λίβανο, από τις ισραηλινές δυνάμεις. 

«Δύο κάμερες καταστράφηκαν και το κτίριο υπέστη οβαρό πλήγμα» τονίζεται δε. 

«Υπενθυμίζουμε ότι ο IDF θα πρέπει να διασφαλίσει την ασφάλεια του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών και να σεβαστούν το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις μας δεν θα πρέπει να παραβιάζονται» τονίζεται από τους εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών. 

Ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και πριν από μία βδομάδα εναντίον δύο θέσεων που χρησιμοποιούνται από ειρηνευτές του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο.

Η UNIFIL ανέφερε πως δύο ειρηνευτές της τραυματίστηκαν σε ένα από τα περιστατικά, όταν ένα ισραηλινό άρμα μάχης πυροβόλησε ένα παρατηρητήριο στο κύριο αρχηγείο της δύναμης στη Νακούρα, πλήττοντας τον πύργο και προκαλώντας την κατάρρευσή τους. Δεν υπήρξαν απώλειες στα άλλα δύο συμβάντα, είχ δηλώσει η πηγή του ΟΗΕ.

«Οποιαδήποτε σκόπιμη επίθεση σε ειρηνευτές είναι σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», είχε αναφέρει ακόμη η UNIFIL, προσθέτοντας πως είναι σε επαφή με τον ισραηλινό στρατό.

 

Tags
Back to top button