Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο Ζελένσκι «ρίχνει» τους τόνους - «Υπογράψτε για τα ορυκτά» λένε οι ΗΠΑ

Όπως αναφέρει το , το απόγευμα της Πέμπτης δεκάδες δημοσιογράφοι περίμεναν στο προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, τις κοινές δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Πολιτειών, Κιθ Κέλογκ.

Όταν έφτασε η ώρα της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου, όμως, οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν πως οι κοινές δηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν. Όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο του Ουκρανού προέδρου, η κοινή συνέντευξη Τύπου ακυρώθηκε κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από την πλευρά της, η αμερικανική αντιπροσωπεία δεν έκανε κανένα σχόλιο, ενώ και ο Λευκός Οίκος δεν έχει προσφέρει κάποια εξήγηση για την αιφνιδιαστική μετατροπή των κοινών δηλώσεων σε μία απλή φωτογραφία.

Τα «είδε όλα» η Κάλλας με τον Τραμπ: «Mάλλον μπέρδεψε τον Ζελένσκι με τον Πούτιν όταν τον αποκάλεσε δικτάτορα»

Η επίσκεψη του Κιθ Κέλογκ στην Ουκρανία συνέπεσε χρονικά με τον πόλεμο δηλώσεων Ζελένσκι - Τραμπ. Όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό, οι δύο άνδρες επρόκειτο να συνομιλήσουν για τις προσπάθειες του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η συζήτηση ήταν καλή και από το τραπέζι των συνομιλιών δεν έλειπαν οι εγγυήσεις ασφαλείας. «Η Ουκρανία είναι έτοιμη για μια ισχυρή, αποτελεσματική συμφωνία επενδύσεων και ασφάλειας με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας συμπληρώνοντας πως «πρέπει και μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η ειρήνη θα είναι ισχυρή και διαρκής, ώστε η Ρωσία να μην επιστρέψει ποτέ στον πόλεμο».  

Ρίχνει τους τόνους ο Ζελένσκι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έπειτα από την πρώτη τόσο έντονη κριτική δημοσίως κατά του Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται πως επιλέγει να ρίξει τους τόνους. Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει αμετακίνητος στη θέση πως δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή του Κιέβου στις συνομιλίες, όπως φρόντισε να τονίσει κατά την επικοινωνία που είχε, χθες, με τους ηγέτες του Καναδά, της Φινλανδίας, της Νορβηγίας και της Νότιας Αφρικής.

Την ίδια στιγμή, όμως, η Ουάσινγκτον παραμένει, ακόμη, εκνευρισμένη με τα όσα είπε ο Ουκρανός πρόεδρος πριν από μερικά 24ωρα.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Γουόλτς, τόνισε ότι η στάση του Αμερικανού προέδρου αντικατοπτρίζει την απογοήτευση των Ηνωμένων Πολιτειών για τα εμπόδια που κατηγορεί τον Ουκρανό πρόεδρο πως θέτει για τον τερματισμό του πολέμου.

«Πρέπει να υπάρξει βαθιά εκτίμηση», είπε «για τα όσα έχουν κάνει ο αμερικανικός λαός, οι Αμερικανοί φορολογούμενοι και ο πρόεδρος Τραμπ κατά την πρώτη του θητεία». Έκανε δε λόγο για «προσβολές» από πλευράς Κιέβου τις οποίες όπως τόνισε «ο πρόεδρος Τραμπ δεν αποδέχεται». Την ίδια στιγμή, ο κ. Γουόλτς υπογραμμίζοντας ότι ο Ουκρανός πρόεδρος απέρριψε τις αμερικανικές αξιώσεις για 500 δισεκατομμύρια δολάρια σε ορυκτό πλούτο από την Ουκρανία ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια της Ουάσινγκτον, κάλεσε το Κίεβο να ρίξει τους τόνους και να υπογράψει.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ετοιμάζεται να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τη Δευτέρα και σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος θα υπογραμμίσει στον Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν πρέπει να δείξει αδυναμία απέναντι στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν. «Θα του πω: Βαθιά μέσα σου, δεν μπορείς να είσαι αδύναμος απέναντι στον πρόεδρο Πούτιν. Δεν είναι ο χαρακτήρας σου, δεν είναι προς το συμφέρον σου», δήλωσε σχετικά.

Για τον πρόεδρο της Γαλλίας, που χαρακτηρίζει τις πρόσφατες εξελίξεις ως «νέα εποχή»«ο Ντόναλντ Τραμπ δημιουργεί αβεβαιότητα γιατί θέλει να κλείνει συμφωνίες, και αυτό μπορεί να λειτουργήσει απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν».

Tags
Back to top button