Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο Τραμπ θέλει τον αμερικανικό στρατό ενάντια στον...«εσωτερικό εχθρό» - Πρόσληψη και 10.000 συνοριοφυλάκων εφόσον εκλεγεί

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο αμερικανικός στρατός πρέπει να χρησιμοποιηθεί ενάντια στον «εσωτερικό εχθρό», σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα, σε μια νέα κλιμάκωση στην ήδη εμπρηστική ρητορική του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

«Πάντα λέω ότι έχουμε δύο εχθρούς. Έχουμε τον εχθρό από έξω και έχουμε τον εχθρό από μέσα. Και ο εχθρός από μέσα, κατά τη γνώμη μου, είναι πιο επικίνδυνος από την Κίνα, τη Ρωσία και όλες αυτές τις χώρες», είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο Fox News.

«Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι άνθρωποι στο εσωτερικό της χώρας. Έχουμε πολύ κακούς ανθρώπους. Έχουμε τρελούς ανθρώπους, παράφρονες ακροαριστερούς», πρόσθεσε.

«Αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πολύ εύκολα αν είναι απαραίτητο από την Εθνοφρουρά ή, εάν είναι πραγματικά είναι αναγκαίο, από τον στρατό», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Η Εθνοφρουρά είναι ένα στρατιωτικό αμυντικό σώμα, που συνδέεται με διάφορες αμερικανικές Πολιτείες, αλλά η διοίκηση της διασφαλίζεται από το Πεντάγωνο όταν οι αποστολές είναι υπό ομοσπονδιακή εντολή.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας της Κάμαλα Χάρις εξέφρασε την οργή της απέναντι στις δηλώσεις Τραμπ.

«Ξέρω ότι οι άνθρωποι έχουν πάθει αναισθησία απέναντι στον Τραμπ την τελευταία δεκαετία, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι σοκαριστικό», δήλωσεο στο X ο εκπρόσωπος της εκστρατείας Χάρις, ο Ίαν Σαμς, προσθέτοντας ότι τέτοιες δηλώσεις είναι «τρομακτικές».

Από την αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ δίνει μια ζοφερή εικόνα της Αμερικής, που σύμφωνα με τον ίδιο έχει ρημάξει από μετανάστες, από έναν καλπάζοντα πληθωρισμό και από μια καταστροφική πολιτική ορθότητα

Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος είχε ήδη χρησιμοποιήσει αυτή την πολύ ζοφερή ρητορική κατά τη νικηφόρα εκστρατεία του το 2016, στη συνέχεια κατά την ήττα του το 2020, αλλά τα λόγια του έχουν πάρει ακόμη πιο εμπρηστική διάσταση.

Χωρίς την παραμικρή απόδειξη, ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι η Δημοκρατικός αντίπαλός του στις εκλογές θέλει να «δολοφονεί μωρά» μετά τη γέννησή τους, αποκαλώντας την «μαρξίστρια», «κομμουνίστρια», «φασίστρια» που πάσχει από «νοητική ανεπάρκεια».

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύεται να προσλάβει 10.000 συνοριοφύλακες εφόσον εκλεγεί πρόεδρος

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε χθες Κυριακή ότι θα προσλάβει 10.000 συνοριοφύλακες εφόσον εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς εντείνει τις επιθέσεις του στην Κάμαλα Χάρις για το μεταναστευτικό. Σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αριζόνα, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία ανέφερε επίσης ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει αύξηση κατά 10% των αποδοχών για τους συνοριοφύλακες.

Πλαισιωμένος από συνδικαλιστές της Συνοριοφυλακής, οι οποίοι έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στον Τραμπ ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, ο πρώην πρόεδρος είπε πως θα διασφαλίσει ότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε «να προσλάβουμε και να διατηρήσουμε τους συνοριοφύλακες που χρειαζόμαστε».

Η παράτυπη μετανάστευση αποτελεί ένα από τα φλέγοντα ζητήματα της προεκλογικής εκστρατείας και, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο Τραμπ θεωρείται από την πλειονότητα των ψηφοφόρων ως ο καταλληλότερος για να την αντιμετωπίσει.

 

Tags
Back to top button