Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο Τ.Μπαίντεν ζητά περιορισμούς στην οπλοκατοχή και με νόμους «φακελώματος»

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατήγγειλε σήμερα την «επιδημία» της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ, απαριθμώντας τις πολύνεκρες επιθέσεις (Σάντι Χουκ, Ατλάντα, Μπόλντερ) που βύθισαν στο πένθος τη χώρα τα τελευταία χρόνια αλλά εκτός των άλλων μέτρων θα θέσει σε υπηρεσία και νόμους "φακελώματος" για πολίτες "επικίνδυνους".

«Η βία των πυροβόλων όπλων σε αυτή τη χώρα είναι επιδημία, είναι εθνική ντροπή», υπογράμμισε, σε ομιλία του στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, ενώπιον ανθρώπων που επέζησαν από τέτοιες επιθέσεις και συγγενείς θυμάτων. «Η οδύνη τους είναι τεράστια», πρόσθεσε, παρουσιάζοντας στη συνέχεια το περιορισμένης έκτασης σχέδιό του που έχει ως στόχο να μειωθεί η οπλοκατοχή.

Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι κανένα από τα μέτρα που εισηγείται δεν παραβιάζει τη Δεύτερη Τροπολογία του Συντάγματος, η οποία, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της οπλοκατοχής, εγγυάται το δικαίωμά τους να φέρουν όπλα.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, που σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να αντιμετωπιστούν η αιματοχυσία και οι αυτοκτονίες, ο Μπάιντεν ζήτησε να απαγορευτεί η κατοχή τυφεκίων εφόδου από ιδιώτες, αλλά και οι γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας.

Στα νέα μέτρα περιλαμβάνεται ένα σχέδιο με το οποίο το υπουργείο Δικαιοσύνης καλείται να πατάξει την κατοχή των αυτοσχέδιων «όπλων φαντασμάτων» (που δεν έχουν σειριακούς αριθμούς) και τη μετατροπή των πιστολιών σε τουφέκια.

Ο Μπάιντεν είπε ότι θα ζητήσει από την Υπηρεσία Αλκοόλ, Καπνού, Όπλων και Εκρηκτικών να δώσει στη δημοσιότητα μια ετήσια έκθεση για το λαθρεμπόριο όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα καταστεί επίσης ευκολότερο για τις Πολιτείες να υιοθετούν νόμους με τους οποίους θα επισημαίνονται οι θεωρούμενοι ως επικίνδυνοι πολίτες που έχουν στην κατοχή τους όπλα.

«Σήμερα παίρνουμε μέτρα για να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο την κρίση των όπλων αλλά αυτό που στην πραγματικότητα είναι μια κρίση δημόσιας υγείας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, υπενθυμίζοντας την πιο πρόσφατη μαζική δολοφονία που σημειώθηκε αυτήν την εβδομάδα στη Νότια Καρολίνα. «Για όνομα του Θεού, πρόκειται για επιδημία και πρέπει να σταματήσει», υπογράμμισε.

«Βιώσαμε περισσότερες τραγωδίες απ’ όσες μπορούμε να αντέξουμε», είπε εξάλλου η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις. «Οι άνθρωποι και από τις δύο πλευρές (σ.σ. Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί) θέλουν δράση… Επομένως, αυτό που χρειάζεται είναι θέληση και το θάρρος να δράσουμε», πρόσθεσε.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μπάιντεν δεν είναι νομοθετικά και δεν καλύπτουν όλες τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο πρόεδρος θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στο Κογκρέσο ώστε να ληφθούν πιο επιθετικά μέτρα.

Tags
Back to top button