Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ρώσος Στρατάρχης Ζούκωφ με πιθανή ελληνική καταγωγή γκρεμίζει τον μύθο του «Μεγάλου Στάλιν»

Σήμερα παραθέτουμε μια συγκλονιστική ανάρτηση για την πύρινη ομιλία του Σοβιετικού Στρατάρχη Γκεώργκι Ζούκωφ για τον δήθεν ήρωα Ι.Στάλιν που ...έσωσε τον πόλεμο με τους Γερμανούς, κάτι που έρχεται στην επικαιρότητα με αφορμή δηλώσεις λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας και της κόντρας ΝΑΤΟ-Μόσχας. 

Ο Γ. Ζούκοφ γεννήθηκε στη Στρέλκοβα της Καλούγκα την 1η Δεκεμβρίου 1896. Ο πατέρας του φέρεται να ήταν πιθανόν , και  ήταν επισκευαστής υποδημάτων, ενώ  η μητέρα του, Ουστίν' Ια (Ustin'ya), εργάτρια. Είχε μία μεγάλη αδερφή, με το όνομα Μαρία, δύο χρόνια μεγαλύτερή του.

Φόροι-φωτιά στα τσιγάρα! Η ΕΕ θυσιάζει την Ελλάδα στο βωμό της άμυνας με αυξήσεις 145%

Ο ίδιος είχε δηλώσει για την Ελλάδα και την τρομερή αντίσταση για δύο μήνες στον άξονα το 1941 τα εξής: 

«Εάν ο ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στις πόρτες της Μόσχας, να συγκρατήσει και να ανατρέψει τον γερμανικό χείμαρρο, το οφείλει στον ελληνικό λαό, που καθυστέρησε τις γερμανικές μεραρχίες όλον τον καιρό που θα μπορούσαν να μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία της Κρήτης υπήρξε το κορύφωμα τής ελληνικής προσφοράς» (Σοβιετικός στρατάρχης Γκεόργκι Ζούκωφ, «Απομνημονεύματα για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»). 

Πριν μερικές ημέρες συμπληρώθηκαν  84 χρόνια από την έναρξη της «Επιχείρησης Barbarossa», κι όλοι οι σταλινικοί και στην Ελλάδα,αφιέρωσαν πανηγυρικούς στον «Μεγάλο Στάλιν», που «τσάκισε τον φασισμό».

Αυτή είναι η γραμμή από τα «κεντρικά», καθώς τα τελευταία χρόνια, ο άρχων του Κρεμλίνου περιβάλει τον Στάλιν με το φωτοστέφανο του ανθρώπου που «έσωσε την Ευρώπη από τους ναζί», αποσιωπώντας βεβαίως τα αναρίθμητα εγκλήματά του.

Σε όλους αυτούς τους θλιβερούς νοσταλγούς του σταλινισμού, αφιερώνεται ανάρτηση στο Χ, που είναι πιστή αντιγραφή των κύριων σημείων του λόγου του στρατάρχη Γκεόργκι Ζούκωφ, στην Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΣΕ, στις 19 Μαΐου 1956.

Γαλλία στο χείλος του γκρεμού! Μνημόνιο 43,8 δισ. ευρώ με περικοπές, απολύσεις και κατάργηση αργιών πυροδοτεί κοινωνική θύελλα

Στον λόγο του, ο μεγάλος Στρατάρχης Ζούκωφ ( που αυτός έσωσε την Μόσχα και τον πόλεμο) αποκαλύπτει τον τρόμο και την αμηχανία του Στάλιν τον πρώτο καιρό του πολέμου, τα ολέθρια λάθη του σε επιχειρησιακό και στρατηγικό επίπεδο, καθώς και τις εμμονές και τις προκαταλήψεις του, που έφεραν τους Γερμανούς στα προάστια της Μόσχας.

Τι είχε δηλώσει ο Ζούκωφ:

«Η προσωπολατρία του Στάλιν στην ερμηνεία του πολέμου οδήγησε στην υποβάθμιση του ρόλου του λαού μας και των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ενώ ο ρόλος του Στάλιν υπερτονίστηκε υπερβολικά. Εν ονόματι της δόξας του Στάλιν, επιτρέψαμε την χυδαία διαστρέβλωση μίας σειράς ιστορικών γεγονότων, την αποσιώπηση των αποτυχιών, των λαθών, των κακών υπολογισμών, ενώ η επίτευξη των επιτυχιών, αποδιδόταν αποκλειστικά στην ηγεσία του Στάλιν.

Όλα αυτά δημιούργησαν μία στρεβλή εικόνα για τα ιστορικά γεγονότα και την αποτίμησή τους.

Ο Στάλιν ερμήνευε τις αποτυχίες της πρώτης περιόδου, λέγοντας πως η φασιστική Γερμανία επιτέθηκε ξαφνικά στην ΕΣΣΔ. Αυτό είναι λάθος. Δεν υπήρξε καμία ξαφνική επίθεση των χιτλερικών δυνάμεων. Ήταν γνωστές οι προετοιμασίες για την επίθεση, ενώ ο αιφνιδιασμός τους ήταν μία επινόηση του Στάλιν, προκειμένου να δικαιολογήσει τα δικά του λάθη στην προετοιμασία της χώρας για να αμυνθεί.

Στις 22  Ιουνίου στις 3 και 15 λεπτά, οι Γερμανοί άρχισαν τις πολεμικές τους επιχειρήσεις σε όλα τα μέτωπα. Στις 3 και 25 λεπτά ξύπνησα τον Στάλιν και του ανέφερα πως οι Γερμανοί ξεκίνησαν πόλεμο, βομβαρδίζουν τα αεροδρόμιά μας και άνοιξαν πυρ κατά των στρατευμάτων μας.

Μαζί με τον σύντροφο Τιμοσένκο ζητήσαμε άδεια να δώσουμε εντολή για τις ανάλογες απαντητικές ενέργειες.

Ο Στάλιν, βαριανασαίνοντας στο τηλέφωνο, κατά τη διάρκεια αρκετών λεπτών, δεν μπορούσε να μιλήσει, ενώ στις επανειλημμένες ερωτήσεις μας απάντησε: “Είναι προβοκάτσια των Γερμανών Στρατηγών. Δεν θα ανταποδώσετε τα πυρά, για να μην κλιμακωθεί η κατάσταση”.

Νομοσχέδιο-σοκ για πλειστηριασμούς! Αμείλικτη και γρήγορη αφαίρεση σπιτιών- Στο στόχαστρο οι ευάλωτοι οφειλέτες

Τη σκέψη του ότι πρόκειται περί προβοκάτσιας των Γερμανών στρατηγών, ο Στάλιν την επιβεβαίωσε ξανά, όταν ήρθε στην σύσκεψη. Η πληροφορία ότι τα γερμανικά στρατεύματα σε μία σειρά τομέων είχαν ήδη εισβάλει στα εδάφη μας, δεν τον έπεισε ότι ο εχθρός ξεκίνησε ένα πραγματικό και των προτέρων προετοιμασμένο πόλεμο.

Μέχρι τις 6 η ώρα και 8 λεπτά, δεν έδινε την άδεια για απαντητικές επιχειρήσεις και για να ανοίξουμε πυρ, ενώ τα φασιστικά στρατεύματα στο μεταξύ, είχαν αρχίσει να προελαύνουν στο εσωτερικό.

Εκτός από την πλημμελή προετοιμασία της χώρας για άμυνα και την πλημμελή οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων για οργανωμένη απάντηση την επίθεση του εχθρού, εμείς δεν είχαμε και κατάλληλη Ανώτατη διοίκηση.

Υπήρχε ο Στάλιν, χωρίς τον οποίο, κανείς δεν μπορούσε να πάρει αποφάσεις και, πρέπει να πούμε ότι ο Στάλιν, δεν ήταν σε θέση να κατανοήσει τα ζητήματα επιχειρησιακής και τακτικής δράσης.

Η καθημερινή ζωή φαντάζει πλέον πολυτέλεια! Ο πληθωρισμός στο 2,8%- Εκρηκτικές ανατιμήσεις σε ενοίκια, ηλεκτρισμό και τρόφιμα

Μη γνωρίζοντας λεπτομέρειες για την κατάσταση στο μέτωπο, όντας σχεδόν αδαής στα επιχειρησιακά ζητήματα, έδινε ακατάλληλες εντολές, για να μην αναφερθώ στον ακατάλληλο σχεδιασμό μεγάλων επιχειρήσεων αντεπίθεσης.

Όλα αυτά προκάλεσαν στα στρατεύματά μας βαριές απώλειες και αποτυχίες κατά την πρώτη περίοδο του πολέμου και εγκατέλειψαν στα χέρια του εχθρού τεράστιες περιοχές της χώρας μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Πηγή: Στρατάρχης Ζούκωφ, «Αναμνήσεις και στοχασμοί».

Tags
Back to top button