
Ο πρίγκιπας Χάριεπισκέφθηκε το Κίεβο της Ουκρανίας μετά από πρόσκληση της ουκρανικής κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι ήθελε να κάνει «ό,τι είναι δυνατόν» για να βοηθήσει στην ανάρρωση των τραυματιών πολέμου.
Σύμφωνα με τον Guardian, o Δούκας του Σάσεξ θα παρουσιάσει λεπτομερώς νέες πρωτοβουλίες για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των τραυματιών στρατιωτών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μαζί με μια ομάδα από το Ίδρυμα Αγώνων Invictus.
Αυτό, έρχεται σε συνέχεια της συνάντησής του με τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο, στο Λονδίνο την Τετάρτη (10/09) - την πρώτη τους προσωπική συνάντηση από τον Φεβρουάριο του 2024.
Ο πρίγκιπας δήλωσε ότι αρχικά προσκλήθηκε από τον ιδρυτή του Κέντρου Τραύματος Superhumans στη Λβιβ που είχε επισκεφθεί τον περασμένο Απρίλιο προκειμένου να συναντήσει τραυματίες πολέμου που έκαναν αποκατάσταση.
Ο πρίγκιπας Χάρι ξεκίνησε τους Αγώνες Invictus το 2014 για να μπορούν τραυματίες βετεράνοι να αγωνίζονται σε αθλητικές εκδηλώσεις. Κατά την τελετή έναρξης το 2022, όταν η ομάδα της Ουκρανίας έλαβε ειδική άδεια να αγωνιστεί από τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρίγκιπας δήλωσε ότι ο κόσμος ήταν «ενωμένος» με την Ουκρανία.
Άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της τον Φεβρουάριο του 2022.
Ο βασιλιάς καλωσόρισε τον Ζελένσκι στο κτήμα του στο Σάντρινγκχαμ στο Νόρφολκ τον Μάρτιο, έχοντας προηγουμένως δηλώσει ότι η Ουκρανία είχε αντιμετωπίσει «απεριγράφητη επιθετικότητα» από τη Ρωσία.
Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Γουίλιαμ, αδελφός του Χάρι, συνάντησε Ουκρανούς πρόσφυγες κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στην Εσθονία τον Μάρτιο - όπου είπε ότι η ανθεκτικότητά τους ήταν «εκπληκτική».