Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο πλανήτης βράζει! Αυτές είναι οι πόλεις που μέχρι το 2100 δεν θα έχουν χειμώνα

Ο πλανήτης φαίνεται πως θερμαίνεται με ρυθμούς πολύ ταχύτερους από τους αναμενόμενους, καθώς σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ ο φετινός χειμώνας καταγράφηκε ως ο θερμότερος στην ιστορία. Νέα έρευνα προειδοποιεί ότι, μέχρι το τέλος του αιώνα, μια σειρά από αμερικανικές μεγαλουπόλεις δεν θα βιώσουν ξανά θερμοκρασίες κάτω των 10°C κατά τη χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Climate Central και NOAA, η μέση χειμερινή θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές των ΗΠΑ ήταν κατά 2,8°C υψηλότερη σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 20ού αιώνα.

Ιστορικά χαμηλά χιονόπτωσης και ξηρασία

Αυτή η ασυνήθιστη άνοδος της θερμοκρασίας είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να καταγραφούν ιστορικά χαμηλά επίπεδα χιονόπτωσης σε πολιτείες όπως το Κολοράντο, το Νέο Μεξικό, η Γιούτα και το Ουαϊόμινγκ, επιδεινώνοντας δραματικά τις συνθήκες ξηρασίας.

Παράλληλα, τα ευρήματα της Climate Central δείχνουν ότι από το 1970 έως το 2025 οι χειμερινές θερμοκρασίες σημείωσαν άνοδο σε σχεδόν όλες τις μεγάλες αμερικανικές πόλεις, με εξαίρεση μόλις πέντε.

Οι πόλεις που κινδυνεύουν να «χάσουν» τον χειμώνα

Αν η υπερθέρμανση συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, οι παρακάτω πόλεις προβλέπεται ότι μέχρι το 2100 θα έχουν τις εξής μέσες θερμοκρασίες τον χειμώνα (χωρίς να πέφτουν κάτω από τους 10°C):

Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα: 12,7°C

Λας Βέγκας, Νεβάδα: 11,9°C

Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια: 11,4°C

Όστιν, Τέξας: 11,1°C

Σαν Αντόνιο, Τέξας: 10,8°C

Μπατόν Ρουζ, Λουιζιάνα: 10,7°C

Λαφαγιέτ, Λουιζιάνα: 10,5°C

Τούσον, Αριζόνα: 10,3°C

Γιούμα, Αριζόνα: 10,1°C

Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα: 10,0°C

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι η λίστα αυτή βασίζεται στη σημερινή τάση αύξησης της θερμοκρασίας. Εάν η παγκόσμια υπερθέρμανση συνεχιστεί αμείωτη, ο αριθμός των αστικών κέντρων που θα χάσουν οριστικά την αίσθηση του χειμώνα θα αυξηθεί θεαματικά τις επόμενες δεκαετίες.

Tags
Back to top button