Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Ο Π.Φασούλας ζητά «να ανοίξουν ερασιτεχνικός αθλητισμός & ακαδημίες»

Ο Παναγιώτης Φασούλας, με επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, που κοινοποιείται παράλληλα σε υφυπουργό Αθλητισμού, υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και ΕΟΚ, ζητά το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και την επανέναρξη λειτουργίας των ακαδημιών.

Αναλυτικά η επιστολή του υποψηφίου για την προεδρία της ΕΟΚ:

«Ως γνωστόν «η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως» που αυτό σημαίνει ότι οι προσπάθειες που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, με σκοπό να ξεκινήσουν οι Ακαδημίες μαζί με τα σχολεία, φαίνεται ότι επιτέλους βαδίζουν προς τη θετική κατεύθυνση.

Αναμένοντας την απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (Ε.Ε.Δ.Υ.), αλλά και της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες τις επόμενες ημέρες, είναι πρωτεύον να αναφέρουμε σε κάθε αρμόδιο όργανο τη σημαντικότητα της όλης αυτής κίνησης.

Με την ευθυγράμμιση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων με την πρόταση που της έγινε πρόσφατα από τα θεσμικά όργανα του κράτους, αλλά και με τις επανειλημμένες προσπάθειες που επιδείξαμε και εμείς, με συνεχείς επιστολές μας από τον Νοέμβριο του 2020 (και θα συνεχίσουμε να πράττουμε), θεωρούμε ότι θα έχει ως αποτέλεσμα να δοθεί επιτέλους το «πράσινο φως» στην έναρξη των Αθλητικών Ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα θεωρούμε επίσης σημαντικό την εξέταση της επιστροφής των αθλητών ηλικιακών κατηγοριών στις προπονήσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, όπως και την έναρξη προπονήσεων στις ομάδες του ερασιτεχνικού αθλητισμού όλων των κατηγοριών.

Ο αθλητισμός δεν μπορεί πλέον να βρίσκεται σε αδράνεια. Η έναρξη της οργανωμένης άθλησης μέσω των ερασιτεχνικών σωματείων αποτελεί το πλέον ελπιδοφόρο μήνυμα για τα παιδιά καθώς αναπτύσσει τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία τους!

Οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ καλές και βοηθούν στην άθληση σε εξωτερικούς χώρους. Το σχολείο έχει άμεση σχέση με τις ακαδημίες γιατί είναι τα ίδια παιδιά. Υπήρξαν ελάχιστα κρούσματα όσο λειτουργούσαν οι σύλλογοι, ακριβώς όπως και στα σχολεία.

Με αυστηρά πρωτόκολλα ελέγχου ενισχυμένα με self-test, αλλά και με την ίδια μεθοδολογία και τις ρυθμίσεις με τις οποίες ηλικιακά επιστρέφουν σταδιακά και συμμετέχουν στις σχολικές τους διαδικασίες, το αποτέλεσμα θα είναι το ιδανικότερο.

Τα σωματεία με τις ακαδημίες τους, μπορούν να βοηθήσουν ώστε οι προπονήσεις να πραγματοποιηθούν με όλους τους ασφαλείς τρόπους που επιβάλλουν οι συνθήκες.

Εξάλλου ένας από τους κυριότερους σκοπούς του αθλητισμού είναι οι μελλοντικοί πολίτες αυτού του κράτους να είναι υπεύθυνοι-ενεργοί και με όλα τα ηθικά και πνευματικά ιδανικά που χτίζει ο αθλητισμός.»

Tags
Back to top button