Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

O Πατριάρχης Βαρθολομαίος τίμησε την μνήμη του Τουργκούτ Οζάλ

Ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, ὡς πράττει κατ᾽ ἔτος, μετέβη καί σήμερον, 17ην Ἀπριλίου, ἐπέτειον τοῦ θανάτου αὐτοῦ, εἰς τόν τάφον τοῦ Προέδρου τῆς Τουρκικῆς Δημοκρατίας Turgut Özal καί κατέθεσεν ἄνθη, εἰς ἔνδειξιν τιμῆς καί εὐγνωμοσύνης πρός τήν μνήμην αὐτοῦ, ἐκδώσαντος, μετά ἀναμονήν καί κωλυσιεργίας σχεδόν ἡμίσεος αἰῶνος, τήν ἄδειαν διά τήν ἀνοικοδόμησιν τοῦ σημερινοῦ Πατριαρχικοῦ Οἴκου ἐν Φαναρίῳ.


Τόν Πατριάρχην συνώδευεν ὁ Πανοσιολ. Διάκονος κ. Γρηγόριος, Ὑπογραμματεύς τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου.

Σας θυμήζουμε τι είχε πει ο Τουργκούτ Οζάλ για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις: «Δεν χρειάζεται να προκαλέσουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αφού οι πληθυσμιακές εξελίξεις των δύο λαών θα επιλύσουν το Κυπριακό και το Αιγαίο». Τότε ο Οζάλ εννοούσε ότι η δημογραφική άνθηση της Τουρκίας ήταν τέτοια που θα άλλαζε δραματικά τα δεδομένα ισχύος μεταξύ των δύο χωρών, ώστε η Τουρκία δεν θα χρειαζόταν να διαπραγματευτεί, απλά θα αρκούσε να περιμένει. Αρκετά χρόνια μετά, έρχεται η πολιτική των ανοιχτών συνόρων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αλλάξει τα δεδομένα υπέρ της Τουρκίας με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς.

Θα είχε ενδιαφέρον μετά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στον τάφου του  Οζάλ, να μας πει αν συμφωνεί ή όχι με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Tags
Back to top button