Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε «συγχώρεση» για τον ρόλο της Εκκλησίας στη Γενοκτονία της Ρουάντα

Ένα θέμα που «συνοδεύει» την Παπική Εκκλησία εδώ και πολλές δεκαετίες έθιξε ο Πάπας Φραγκίσκος, ζητώντας «συγχώρεση» για τον ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία στη Γενοκτονία της Ρουάντα.

Ο Ποντίφικας απευθύνθηκε στον πρόεδρο της αφρικανικής χώρας και δήλωσε πως ελπίζει, ότι η απολογία του θα γίνει αποδεκτή, ενώ προσφέρθηκε να βοηθήσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Πολ Καγκαμέ, λέγοντας πως η εκκλησία έφταιξε, καθώς ορισμένοι κληρικοί και καλόγριες υπέκυψαν στη βία και παραβίασαν την ευαγγελική τους αποστολή.

Το μεγάλο αυτό γεγονός της Γενοκτονίας στη Ρουάντα διήρκεσε 100 ημέρες και σκοτώθηκαν πάνω από 800.000 άνθρωποι, σε μία από τις πιο αιματηρές εμφύλιες διαμάχες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Πολλά από τα θύματα πέθαναν στα χέρια των κληρικών, μεταξύ των οποίων και αρκετοί από εκείνους που επιβίωσαν από την αρχική σφαγή, ενώ η κυβέρνηση της Ρουάντα είχε δηλώσει πως υπήρξαν πολλοί νεκροί μέσα στις εκκλησίες.

Το 1996, ο  St. John Paul II είχε αρνηθεί να αποδεχθεί την ευθύνη της παπικής εκκλησίας, λέγοντας πως η Εκκλησία δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις ορισμένων μελών της. Μετά τη «συγχώρεση» που ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος, η κυβέρνηση της Ρουάντα έκανε λόγο για «ένα θετικό βήμα».

Tags
Back to top button