Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την υποστήριξή του σε ομοφυλόφιλα σωματεία (βίντεο)

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την υποστήριξή του σε ομοφυλόφιλα σωματεία καθώς, κατά την άποψή του, όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό «έχουν δικαίωμα στην οικογένεια».

O Ποντίφικας μοιράστηκε την άποψή του σε ένα νέο ντοκιμαντέρ ονόματι «Francesco» από τον σκηνοθέτη, Εβγκένι Αφινέφσκι, που έκανε πρεμιέρα νωρίτερα σήμερα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης.


«Οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να ζουν μέσα σε μια οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού και δικαιούνται μια οικογένεια. Κανείς δεν πρέπει να αποκλειστεί από το κοινωνικό σύνολο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι φτιάξουμε έναν ειδικό νόμο, ώστε οι ομοφυλόφιλοι να μπορούν να είναι καλυμμένοι και από νομικής απόψεως» επεσήμανε ο Πάπας, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Καθολικής Εκκλησίας που μίλησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο σκηνοθέτης, Εβγκένι Ανισεφσκι, ρώτησε τον Πάπα Φραγκίσκο κατά τη διάρκεια συνέντευξής του για το ντοκιμαντέρ σχετικά με τη θέση των ΛΟΑΤΚΙ Καθολικών στην εκκλησία. Ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε εκ νέου την πεποίθησή του ότι «όλοι οι άνθρωποι είναι ευπρόσδεκτοι στην εκκλησία».


Αυτή δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Φραγκίσκος κάνει μια τέτοια δήλωση ανοχής για την ομοφυλοφιλία παρά τις περί του αντιθέτου διδαχές της καθολικής εκκλησίας. Τον Ιούλιο του 2013 κλήθηκε να τοποθετηθεί για το αν υπάρχει "gay λομπι" με τον ίδιο να απαντά «ποιος είμαι εγώ που θα το κρίνω αυτό;».

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα στην αμερικανική εφημερίδα New York Times, πριν γίνει Ποντίφικας, την περίοδο που ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, ο Φραγκίσκος είχε ταχθεί υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για ζευγάρια του ιδίου φύλου ως εναλλακτική στην πρόταση για τους γάμους.
 

Tags
Back to top button