Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο π. Ανδρέας Βυθούλκας νέος Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος διόρισε στη θέση του Πρωτοσύγκελου τον π. Ανδρέα Βυθούλκα, ο οποίος ήταν μέχρι τώρα ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αναστάσεως του Κυρίου στην πόλη Μπρούκβιλ του Λονγκ Άιλαντ, Νέας Υόρκης.


Ο π. Ανδρέας είναι εκ των κορυφαίων και πλέον επιτυχημένων κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Είναι έγγαμος με την πρεσβυτέρα Ανθούλα και έχουν δύο δίδυμα αγόρια τον Νικόλαο και τον Πέτρο 13 ετών.

Ο π. Ανδρέας γεννήθηκε στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης, όπου μαθήτευσε στο Ελληνικό Ημερήσιο Σχολείο της κοινότητας του Αγίου Νικολάου. Ο πατέρας του κατάγεται από την Ζάκυνθο και η μητέρα του από την Κω.

Σε δήλωση του στον «Εθνικό Κήρυκα», είπε ότι «αισθάνομαι τιμή και συγκίνηση που με επέλεξε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος μας κ. Ελπιδοφόρος, στον οποίον είπα χωρίς κανένα δισταγμό ότι είμαι πρόθυμος να υπηρετήσω».

Ο Αρχιεπίσκοπος θα ανακοινώσει επίσημα τον διορισμό του π. Ανδρέα Βυθούλκα την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στη συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.


Ο π. Ανδρέας θα διαδεχθεί τον μέχρι τώρα πρωτοσύγκελο Επίσκοπο Φασιανής Αντώνιο ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του. Υπενθυμίζεται ότι ο Επίσκοπος Αντώνιος είχε εξαγγείλει άλλες δύο φορές την παραίτηση του στο παρελθόν.

Tags
Back to top button