Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο οικοδόμος και το Σαρανταλείτουργο

Ο οικοδόμος και το Σαρανταλείτουργο. Θαυμαστό γεγονός που μας βοηθά να κατανοήσουμε την ευλογία του Ιερού Σαρανταλείτουργου. Πώς ο οικοδόμος σώθηκε με το Σαρανταλείτουργο; Πώς βοηθά τους ανθρώπους το Σαρανταλείτουργο; Πώς το Σαρανταλείτουργο βοηθά τους κεκοιμημένους συγγενείς και φίλους μας; Γιατί χρειάζεται να κάνουμε Σαρανταλείτουργο; Σαρανταλείτουργο, (Σαράντα Θείες Λειτουργίες επί σαράντα συνεχείς ημέρες), όπου ενισχύει, θεραπεύει, ενδυναμώνει και προστατεύει τους ζωντανούς, ενώ παραμυθεί, δροσίζει και αναπαύει τις ψυχές των κεκοιμημένων. Είναι πολύ μεγάλη η βοήθεια που έχει η οικογένεια από το ιερό Σαρανταλείτουργο και γι’ αυτό δεν είναι λίγα τα θαυμαστά σημεία που βιώνουν άνθρωποι καθώς και οικογένειες όταν τελείται γι’ αυτούς ιερό Σαρανταλείτουργο. Πώς γίνεται το Σαρανταλείτουργο; Τι χρειάζεται να προσφέρουμε στην εκκλησία για το Σαρανταλείτουργο; Μπορούμε να συμμετέχουμε στο Σαρανταλείτουργο; Εκτός από τα Χριστούγεννα πότε γίνεται Σαρανταλείτουργο; Όπως ανακουφίζουμε έναν συνάνθρωπό μας όταν του δίνουμε ελεημοσύνη ή ένα πιάτο φαγητό, την ίδια ανακούφιση προσφέρουμε στους κεκοιμημένους. Οι προσευχές μας ως ένδειξη της αγάπης μας, είναι η ελπίδα αναψυχής για εκείνους, διότι κάμπτουν το έλεος του Θεού.

Απαντήσεις στα παραπάνω δίνει ο Γέρων Νεκτάριος στο βίντεο που ετοίμασε η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, Τρίκορφου Φωκίδος. 

Άγιος Ανδρέας: Ο πρωτόκλητος μαθητής του Χριστού

Tags
Back to top button