Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κύπρος

Ο Ν.Αναστασιάδης δέχθηκε την πρόταση του ΑΚΕΛ και δεν έστειλαν άγημα της ΕΦ στην παρέλαση στην Αθήνα

Έντονες συζητήσεις πυροδότησε στο πολιτικό σκηνικό η απουσία της Κύπρου από τη στρατιωτική παρέλαση στην Ελλάδα για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821 και ειδικότερα η μη αποστολή αγήματος από την Εθνική Φρουρά.

Δεν συμμετείχαν κυπριακές δυνάμεις στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, για να μην… εκνευρίσουν τους Τούρκους και χαλάσουν το κλίμα, εν όψει της υποτιθέμενης άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ είναι η γενική αιτιολογία. Έτσι αποφάσισαν να τιμήσουν τους προγόνους τους.

Έτσι με απόφαση του Νίκου Αναστασιάδη η Κύπρος δεν συμμετείχε οργανικά, αλλά μόνο ως θεατής στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης.

Μπορεί στην παρέλαση των 200 ετών από την Εθνεγερσία να είχαμε γαλλικά, βρετανικά και αμερικανικά αεροσκάφη, δεν υπήρχε όμως συμμετοχή από την Κύπρο, παρότι το 1821 στην κυρίως Ελλάδα υπήρχαν Κύπριοι πολεμιστές. 

Την αποστολή αγήματος που θα συμμετείχε στην παρέλαση είχαν θέσει κόμματα της αντιπολίτευσης, με πρώτο τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, στο Εθνικό Συμβούλιο, αλλά, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, η πρόταση αυτή βρήκε αντίθετο τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, ο οποίος εξήγησε ότι διαφώνησε «με την αποστολή αγήματος στις παρελάσεις οι οποίες θα γίνονταν στην Ελλάδα», γιατί «είμαστε δύο ξεχωριστά κράτη, και ιδιαίτερα παραμονές της μετάβασης στη Γενεύη».

Όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, ο Νίκος Αναστασιάδης αποδέχτηκε τη λογική του ΑΚΕΛ, αφού στην παρέλαση δεν συμμετείχε άγημα της Κυπριακής Εθνοφρουράς, γεγονός που αποκαλύπτει το πνεύμα με το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία οδεύει προς την πενταμερή και προϊδεάζει για υποχωρήσεις που θα αποτελέσουν αυτοακρωτηριασμό του Ελληνισμού της ανατολικής Μεσογείου.

Tags
Back to top button