Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης έφυγε από την Ολομέλεια της Βουλής όταν ανέβηκε ο Ν. Παππάς στο βήμα - Επέστρεψε όταν μίλησε ο Ανδρουλάκης

Δεν χρειάστηκαν παρά δύο κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει πλέον το ΠΑΣΟΚ ως τον βασικό αντίπαλο πόλο της ΝΔ, με δεδομένη και τη ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις ολοκλήρωσε την πρωτολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την πολιτική προστασία και την αντιπυρική περίοδο, ο κ. Μητσοτάκης αποχώρησε με κατεύθυνση το γραφείο του στη Βουλή.

Μαρινάκης για ΠΑΣΟΚ: Το πρώτο δείγμα της ανανεωμένης θητείας του κ. Ανδρουλάκη να μην είναι προάγγελος μιας δεύτερης της οποίας ο τίτλος θα είναι «στο ίδιο έργο θεατές»


Εκείνη την ώρα τον διαδεχόταν στο βήμα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. Η απουσία του κ. Μητσοτάκη ήταν τόσο συμβολική όσο και ουσιαστική. Ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ότι βασικός πολιτικός του αντίπαλος είναι ένα κόμμα που παραμένει τύποις αξιωματική αντιπολίτευση, μιας και είναι σε πορεία ρευστοποίησης. Και επίσης, δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να συνδιαλλαγεί με τον Νίκο Παππά, ο οποίος με ψήφους 13-0 έχει καταδικαστεί από το Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση του περίφημου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αντιθέτως, ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε στα κυβερνητικά έδρανα και πήρε τη θέση του δευτερόλεπτα αφού στο βήμα ανέβηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο αναβαπτισμένος στην ηγεσία πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που δέχθηκε και τα συγχαρητήρια του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα κατά την προσφώνηση του, αντιμετωπίζεται πλέον από την κυβέρνηση ως βασικός αντίπαλος πόλος. Είναι δεδομένο ότι η ΝΔ χρειάζεται κάποιον «απέναντι», προκειμένου να υπερβεί το σκηνικό κατακερματισμού στην αξιωματική αντιπολίτευση. Βεβαίως και με το βλέμμα στο κεντρώο ακροατήριο, ο κ. Μητσοτάκης θα θέτει διλήμματα στο ΠΑΣΟΚ και θα τοποθετείται για την πολιτική του στάση.

Tags
Back to top button