Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Θρησκεία

Ο Μητροπολίτης Δράμας στέλνει στον εισαγγελέα όσους ιερείς αντιδρούν στο κυβερνητικό lockdown!

Ο Μητροπολίτης Δράμας, Παύλος, αναμένεται να μεταβεί στον εισαγγελέα ώστε να καταγγείλει ιερείς που αντιδρούν στο κυβερνητικό lockdown και στα υπόλοιπα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό. 

Ο Μητροπολίτης δημοσίευσε φωτογραφίες από τον εμβολιασμό του κατά της COVID-19, και επέκρινε όλους όσοι στέκονται απέναντι στις προσπάθειες περιορισμού της διασποράς.

Σύμφωνα με το thestival.gr, o Μητροπολίτης αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε έναν ιερέα, ο οποίος κάλεσε όσους πιστούς φοράνε μάσκα να μην πλησιάσουν τον Επιτάφιο.

Όπως ξεκαθάρισε, είναι έτοιμος να μεταβεί στην εισαγγελία Δράμας και να δώσει τη μαρτυρία του για τους ιερείς.

Στη σχετική δήλωσή του, που δημοσιεύει το τοπικό μέσο, ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως παρότι δεν είχε σκοπό να αποκαλύψει τη λήψη του εμβολίου, θεώρησε πως «έχω πλέον υποχρέωση να το κάνω, γιατί πρέπει να δίδουμε το μήνυμα αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας, της οποίας πανδημίας οι συνέπειες ήταν τραγικές τον περασμένο χειμώνα για τη Δράμα και την περιοχή μας».

Το Πάσχα, όπως συμπλήρωσε, είχε «μια στενάχωρη εμπειρία με την ανταρσία 4-5 ιερέων μου, οι οποίοι θεώρησαν καλό να μην ακολουθήσουν τις οδηγίες μου για την τελετή της Αναστάσεως, όπως τις όρισε η Ιερά Σύνοδος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας διχασμός στους χριστιανούς και να ταλαιπωρηθούν οι άνθρωποι ψυχικά, πνευματικά. Θεωρώ ότι κάποιοι το κάναν τελείως υποκριτικά».

«Διότι, π.χ., δεν μπορεί ένας ιερεύς, το καλοκαίρι στην αυλή της εκκλησίας, να περιδιαβαίνει όλη την ημέρα με σορτσάκι και να ενοχλείται η συνείδησή του αν θα κάνει την Ανάσταση δύο ώρες νωρίτερα. Και διότι δεν είναι δική μας δουλειά, των ιερωμένων, να ασχολούμεθα με ιατρικά ζητήματα. Και να λέμε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα ή το χειρότερο ακόμη που συνέβη, να λέει ο ιερεύς δεν θα πλησιάσετε τον Επιτάφιο όσοι φοράτε μάσκα. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα» συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης και προανήγγειλε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη.

«Το επόμενο διάστημα θα επισκεφτώ και την εισαγγελία της Δράμας να δώσω και τη μαρτυρία μου, ώστε να επιληφθεί και η Δικαιοσύνη αρμοδίως αυτά τα παραπτώματα, διότι αισθάνομαι βάρος εις στη συνείδησή μου και δεν θέλω έμμεσα να είμαι υπεύθυνος ασθένειας ή πολύ περισσότερο θανάτου για κάποιον άνθρωπο, ο οποίος πιθανώς να ακούσει την ανεύθυνη προτροπή ή απαγόρευση του α’ ή β’ ιερωμένου. Γιατί έτσι όπως είπαμε θα καταλήξουμε στο τέλος να έχουμε εκκλησίες εμβολιασμένων, εκκλησίες μη εμβολιασμένων, εκκλησίες μασκοφόρων ή εκκλησίες μη μασκοφόρων».

Καταλήγοντας, επεσήμανε πως «είναι καιρός να σοβαρευτούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία με τη δέουσα σοβαρότητα».

Tags
Back to top button