Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο μικρός Αμίρ δεν έπρεπε να συμμετάσχει στην κλήρωση για τη σημαία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία!

Η υπόθεση του 11χρονου Αμίρ, ο οποίος δεν κράτησε την ελληνική σημαία στην παρέλαση, αλλά στη συνέχεια δέχτηκε ρατσιστική επίθεση στο σπίτι που κατοικεί με την οικογένεια του, έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.

Ωστόσο, φαίνεται πως ο 11χρονος, ο οποίος είναι αφγανικής καταγωγής, δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει εξ αρχής στην κλήρωση για τη σημαία, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Όπως προκύπτει από δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Ellinika Hoaxes», οι όροι που θα έπρεπε να πληρούνται για να συμμετάσχει ο μικρός Αμίρ στην κλήρωση είναι να είναι μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού και να φοιτά στο σχολείο για τουλάχιστον δύο χρόνια. Ο πρώτος όρος του νόμου καλυπτόταν, καθώς το παιδί ήταν όντως μαθητής της τελευταίας τάξης του δημοτικού.

Ωστόσο, ο μικρός μαθητής δεν έπρεπε να συμμετάσχει στην κλήρωση, καθώς η νομοθεσία για τους αλλοδαπούς μαθητές ορίζει πως για να πάρουν μέρος στην κλήρωση θα πρέπει να φοιτούν τουλάχιστον για 2 χρόνια σε ελληνικό σχολείο. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ο μικρός Αμίρ φοιτά μόλις 7 μήνες στο δημοτικό σχολείο της Δάφνης, καθώς προηγουμένως βρέθηκε για έναν χρόνο στο camp της Λέσβου.

Είναι προφανές, λοιπόν, πως ένα ζήτημα που δίχασε τόσο τους πολιτικούς αρχηγούς όσο και το σύνολο της κοινωνίας, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και κατά συνέπεια να είχε προστατευτεί το 11χρονο παιδί, αν απλώς τηρούνταν οι κανόνες της νομοθεσίας. Με τη νέα εξέλιξη αποδεικνύεται πως το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες, αλλά ότι δεν γίνεται καμία προσπάθεια να τηρηθούν.

Tags
Back to top button