Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο Λουκασένκο περιμένει επίθεση! "Η Λευκορωσία πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο"

Η Λευκορωσία πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την αμυντική της ικανότητα και να προετοιμαστεί για έναν πόλεμο, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, όπως αναφέρει το  επικαλούμενο το BelTA .

 Η Λευκορωσία πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την αμυντική της ικανότητα και την ετοιμότητά της να αντιμετωπίσει τον εχθρό σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης.

Πνέει τα λοίσθια η γερμανική οικονομία! Η Volkswagen σε κατάρρευση -Από απόγνωση ο Σολτς αναθεωρεί τις σχέσεις με Ρωσία

«Η παλιά φόρμουλα: αν θέλεις ειρήνη, ετοιμάσου για πόλεμο . Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά (αν και γιατί να δικαιολογηθούμε σε κανέναν εδώ) ότι δεν πρόκειται να πολεμήσουμε, δεν θέλουμε να πολεμήσουμε... Όλα αυτά έχουν ήδη ειπωθεί. Το ακούνε αυτό, αλλά οι αντίπαλοί μας, οι αντίπαλοί μας κάνουν τη δουλειά τους. Αυτοί που ετοιμάζονται εναντίον μας, ας πούμε ειλικρινά, να πολεμήσουν. Επομένως, πρέπει να προετοιμαστούμε για πόλεμο. Και αν θέλει ο Θεός, αυτός ο πόλεμος να μην γίνει», είπε ο αρχηγός του κράτους.


Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής οι λευκορωσικές αρχές δεν παρατηρούν «τάσεις να ξεκινήσει πόλεμος εναντίον μας», αν και η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Ο Λουκασένκο είπε επίσης ότι, στο πλαίσιο των συγκρούσεων στην Ουκρανία και σε άλλα μέρη του κόσμου, η Λευκορωσία έχει ήδη μεταρρυθμίσει τον στρατό της τέσσερις φορές τα τελευταία χρόνια.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τις γειτονικές χώρες, ιδίως την Πολωνία, ότι δημιουργούν στρατεύματα στα σύνορα και ζήτησε προετοιμασία για μια πιθανή σύγκρουση.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, χαρακτήρισε αβάσιμες τις ανησυχίες για έναν πιθανό τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και ζήτησε προετοιμασία γι 'αυτόν «διανοητικά και στρατηγικά». "Η είσοδος της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και η είσοδος της Σουηδίας σύντομα, είναι το επόμενο στάδιο επέκτασης προς τα ανατολικά. Θα προσελκύσουν τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Μολδαβία, τη Γεωργία και τη Σερβία στη συμμαχία. Και όλα αυτά θα γίνουν σύμφωνα με το σενάριο της Ουκρανίας", η πιστεύει ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Λουκασένκο εξέδωσε δημόσια προειδοποίηση ότι μια επίθεση στο έδαφος της Λευκορωσίας θα σήμαινε την έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου. "Θέλω να προειδοποιήσω τους αντιπάλους μας. Θυμηθείτε, μια επίθεση στη Λευκορωσία είναι ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος", είπε. Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, είπε ότι χωρίς τη σοβιετική πυρηνική ασπίδα, «δεν θα υπήρχαμε πλέον».

Tags
Back to top button