Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο «κρυμμένος θησαυρός» του Φόρεστ Φεν: Ο γρίφος που δεν κατάφερε κανείς να λύσει! (βίντεο)

Για δυνατούς λύτες αποδείχθηκε ο «γρίφος» του Φόρεστ Φεν, ενός εκατομμυριούχου Αμερικανού  συλλέκτη και εμπόρου έργων τέχνης, ο οποίος φρόντισε να παιδέψει τους λάτρεις της περιπέτειας, ιντριγκάροντας μικρούς και μεγάλους να παίξουν το «παιχνίδι» του.

Ποιο είναι αυτό; Ένα σύγχρονο κυνήγι θησαυρού που θα αποφέρει στον τυχερό νικητή κέρδη 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Φόρεστ Φεν αποφάσισε να παίξει με το μυαλό, και να τεστάρει τη θέληση και την ικανότητα χιλιάδων ανθρώπων, μέσω ενός γρίφου δικής του έμπνευσης που κανείς μέχρι σήμερα δε μπόρεσε να λύσει.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ποιος είναι ο Φόρεστ Φεν και γιατί θέλησε να κρύψει έναν τόσο μεγάλης αξίας θησαυρό, καλώντας τους επίδοξους κληρονόμους του να τον βρουν και να τον κερδίσουν; Ο κ. Φεν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του διαβάζοντας για την τέχνη και συλλέγοντας κομμάτια που ο ίδιος θεωρούσε πως είχαν κάποια αξία. Άνοιξε τη δική του γκαλερί στη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό και κατάφερε να δημιουργήσει μια τεράστια περιουσία την οποία ο καθένας θα ευχόταν να έχει.

Ωστόσο, η αρρώστια του χτύπησε την πόρτα, κάνοντας τον να αναθεωρήσει πολλά από όσα πίστευε και να εκτιμήσει την αξία της ζωής λιγάκι παραπάνω. Πίστευε, άλλωστε, πως ο χρόνος που του απομένει είναι ελάχιστος. Τα χρήματα έπαψαν να τον ενδιαφέρουν και αυτό το οποίο επιθυμούσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήταν η υστεροφημία του. Και ήξερε καλά τι έπρεπε να κάνει για να την εξασφαλίσει…

Όταν διαγνώστηκε με μίας επιθετικής μορφής καρκίνο, αποφάσισε να «φυλάξει» μέρος της περιουσίας του σε ένα μεγάλο παλιό μπαούλο του 1150 μ.Χ, το οποίο αργότερα θα έκρυβε και θα καλούσε τον κόσμο να το βρει ακολουθώντας τα στοιχεία που ο ίδιος θα έδινε.

Στο εσωτερικό του μπαούλου (το οποίο από μόνο του κόστιζε 25.000 δολάρια), έκρυψε μεταξύ άλλων οκτώ σμαράγδια, δύο ζαφείρια Κεϋλάνης, πολλά διαμάντια, εκατοντάδες ρουμπίνια, 265 χρυσά νομίσματα, εκατοντάδες ψήγματα χρυσού, δύο αρχαία κινεζικά γλυπτά από νεφρίτη και μερικά προ-κολομβιανά χρυσά βραχιόλια.

Όποιος κατάφερνε να βρει τον κρυμμένο θησαυρό, -τον οποίο ο Φεν έκρυψε κάπου στα Βραχώδη Όρη- θα μπορούσε να τον κάνει δικό του. Δεν ακούγεται τόσο δύσκολο, σωστά;

Αυτό σκέφτηκαν μέχρι σήμερα χιλιάδες άνθρωποι που προσπάθησαν μάταια να τον βρουν. Ο Φεν έδωσε κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει τους κυνηγούς θησαυρού στο στόχο τους, μέσω της αυτοβιογραφίας του με γενικό τίτλο «Thrill of the Chase». Το βιβλίο αξίας 35 δολαρίων, του οποίου κυκλοφόρησαν 5.000 αντίτυπα το 2010, πωλείται σε ένα μόλις κατάστημα στο Νέο Μεξικό, το Collected Works και έγινε ανάρπαστο σε χρόνο – ρεκόρ, ενώ λίγο αργότερα, τυπώθηκαν άλλα 15.000 προκειμένου να μπουν περισσότεροι «κυνηγοί» στο παιχνίδι!

Μέσα σε αυτό, βρίσκεται ένας χάρτης με hints και ένα ποίημα – μυστήριο, το οποίο πολλοί διάβασαν, κανείς όμως δεν κατάφερε να «αποκρυπτογραφήσει».

Ο 85χρονος σήμερα δαιμόνιος εκατομμυριούχος κατάφερε να κάνει ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη της γης να ψάχνουν το θησαυρό του, ο οποίος –σύμφωνα με τον ίδιο- εξακολουθεί να μένει κρυμμένος. Ο θησαυρός λέγεται πως βρίσκεται πιο ψηλά από τα 5.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, με τον Φεν να τονίζει πως ο λόγος που παίζει αυτό το παιχνίδι δεν είναι άλλος παρά γιατί θέλει να κάνει τους Αμερικανούς «να ξεκουνηθούν από τον καναπέ τους και να εξερευνήσουν την ύπαιθρο».

Πολλοί, έσπευσαν να κατηγορήσουν τον εμπνευστή του παιχνιδιού, πως ο μόνος λόγος της έκδοσης της αυτοβιογραφίας του είναι το προσωπικό του κέρδος. Ο κ. Φεν τους διέψευσε πανηγυρικά, όταν ανακοίνωσε πως ο ίδιος δεν θα λάβει ούτε ένα δολάριο από τα έσοδα των πωλήσεων, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα δωριστεί σε φιλανθρωπική οργάνωση που καταπολεμά τον καρκίνο, ενώ τα υπόλοιπα θα μείνουν στο κατάστημα που το πουλά, με του οποίου τον ιδιοκτήτη ο νέος «Ιντιάνα Τζόουνς» διατηρεί προσωπική και επαγγελματική σχέση.

Ο ηλικιωμένος συλλέκτης ξεπέρασε το πρόβλημα της υγείας του και ζει –σύμφωνα με τους Times- σε ένα σπίτι γεμάτο θησαυρούς μαζί με την οικογένειά του. Mέχρι σήμερα δεν έχει βρει τον «κληρονόμο» που ψάχνει. Εκτιμά, όμως, πως περισσότεροι από 65.000 άνθρωποι αναζητούν αυτή τη στιγμή τον κρυμμένο θησαυρό του. Παρότι πολλοί τον πλησίασαν και του είπαν πως τον βρήκαν –ο καθένας για τους δικούς του λόγους- ο ίδιος δήλωσε πως κανένας δεν του παρουσίασε τις απαιτούμενες αποδείξεις.

Κάποιοι από τους κυνηγούς τα παράτησαν, άλλοι χάθηκαν στη διαδρομή, ενώ δεν έλειψαν και οι θάνατοι στην πορεία της αναζήτησης.

Ο Φόρεστ Φεν, όμως, περιμένει και ελπίζει πως ο θησαυρός θα πέσει τελικά στα χέρια εκείνου που τον αξίζει. «Σας εύχομαι καλή τύχη στο να βρείτε ό, τι ψάχνετε», γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα και μας αφήνει με ένα τεράστιο ερωτηματικό:

Τελικά ποιο είναι τα το «μυστικό» του θησαυρού που με τόση αγωνία περιμένει να βρούμε;

 

Tags
Back to top button