Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Ο κορωνοϊός γέννησε μια απέραντη μοναξιά: 1 στους 5 κάτω των 34 έχει έναν ή κανέναν φίλο λόγω πανδημίας

Οι αρνητικές επιπτώσεις του κορωνοϊού μετά από ενάμιση και χρόνο ύπαρξής του, κάνουν ολοένα και πιο δυναμικά την εμφάνισή τους. Οικονομία, κοινωνία ακόμα και προσωπικές σχέσεις δοκιμάζονται επί μακρόν. 

Οι νέοι αναγκάστηκαν να «παγώσουν» την ξέφρενη ίσως ζωή τους αλλά με ποιο αντάλλαγμα; Την μοναξιά!

Μια έκθεση του Onward, ενός think tank, διαπίστωσε, μεταξύ άλλων ότι περίπου 1 στους 5 από τους 18 έως 34 ετών αναφέρουν ότι έχουν έναν ή κανέναν στενό φίλο, τριπλασιάζοντας τον αριθμό της ίδιας απάντησης σε έρευνα του 2011 και το 2012.

Οι νέοι ηλικίας μεταξύ 18-24 ετών είναι, επίσης, πιο πιθανό να μην εμπιστεύονται τους γείτονές τους (48%) παρά να τους εμπιστεύονται (35%) και τρεις φορές πιο πιθανό να μην εμπιστεύονται τους γείτονές τους από τους ανθρώπους άνω των 65 (15%).

Το Onward περιγράφει αυτά τα στοιχεία ως «παράδοξο της αρετής», στο οποίο οι νέοι ανήκουν στις πιο κοινωνικά συνειδητές γενιές στην πρόσφατη ιστορία, αλλά είναι επίσης οι «λιγότερο κοινωνικά συνδεδεμένοι με διαπροσωπικά δίκτυα ή στη γειτονιά τους».

Οι συγγραφείς της έκθεσης έγραψαν: «Παρά το πνεύμα της αμοιβαιότητας που προκαλείται από την πανδημία, σε διάφορα μέτρα το “κοινωνικό χάσμα” μεταξύ των γενεών φαίνεται να επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο».

Επισήμαναν την αύξηση του χάσματος στη «γενικευμένη κοινωνική εμπιστοσύνη» μεταξύ ατόμων άνω των 35 και κάτω των 35 ετών. Το χάσμα αυξήθηκε από 5 ποσοστιαίες μονάδες το 2018, σύμφωνα με τη British Social Attitudes Survey, σε 9 ποσοστιαίες μονάδες φέτος. «Η εμπιστοσύνη στους γείτονες και την οικογένεια μειώθηκε με πολύ ταχύτερο ρυθμό μεταξύ των νεότερων γενεών από τις παλαιότερες γενιές από το 2018», δήλωσαν οι συγγραφείς. «Αυτό υποδηλώνει ότι η πανδημία έχει επιδεινώσει την υπάρχουσα τάση χαμηλότερης κοινοτικής συμμετοχής μεταξύ των νέων», προσθέτουν, περιγράφοντας στη συνέχεια τρόπους που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν την αίσθηση της κοινότητας μεταξύ των νέων.
 

Tags
Back to top button