Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O χιονιάς μας έδειξε… τα δόντιά του: Αυξήσεις έως 200% σε φρούτα και λαχανικά

Τα στοιχεία δείχνουν πως στα οπωροκηπευτικά του χειμώνα, η συγκομιδή έχει σταματήσει µε αποτέλεσμα να δημιουργείται έλλειμμα στην αγορά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Δελτίου Τιμών Χονδρικής Πώλησης του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, για την Τρίτη 10/1, η επικρατούσα τιμή έφτασε εξαιρετικά υψηλά για τα λαχανικά του χειμώνα, μαρούλι, σπανάκι, κουνουπίδι, μπρόκολο.

Η τιμή στο μαρούλι διαμορφώθηκε σε 0,8 ευρώ, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο ήταν 0,25 ευρώ, ήτοι αύξηση 220%. Στο σπανάκι η αύξηση αγγίζει το 227%, στο 1,8 ευρώ από 0,55 ευρώ.

Αντίστοιχα η τιμή στο κουνουπίδι εμφανίζεται αυξημένη κατά 160% σε 1,3 ευρώ από 0,5 ευρώ, ενώ το μπρόκολο κλειδώνει στα 2,3 ευρώ από 0,8 ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι μελιτζάνες έφτασαν 2,2 ευρώ από 0,9 ευρώ. Επίσης κατά 22% αυξήθηκε η τιμή στις πατάτες σε 0,55 ευρώ, ενώ τα κολοκύθια άγγιξαν τα 2 ευρώ από 0,7 ευρώ πέρυσι και τα αντίδια σκαρφάλωσαν στο 1,1 ευρώ από 0,5 ευρώ.

Όσον αφορά στα φρούτα, αυξανόμενη τάση καταγράφει η τιμή σε κυδώνια, λεμόνια, κλημεντίνες, σε μικρότερη ωστόσο κλίμακα της τάξεως των 0,2 ευρώ, ενώ σταθερή εικόνα διατηρούν μανταρίνια κοινά, ακτινίδια, μήλα, μπανάνες και ρόδια.

Tags
Back to top button