Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ερντογάν απειλεί Βόρεια Συρία και Βόρειο Ιράκ: «Θα φέρω ειρήνη και ασφάλεια εξαλείφοντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις» (βίντεο)

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα φέρει «ειρήνη και ασφάλεια» στο Ιράκ και σε περιοχές της Συρίας που δεν βρίσκονται υπό τον τουρκικό έλεγχο, διαβεβαιώνοντας ότι οι «τρομοκρατικές οργανώσεις» στην περιοχή αυτή θα εξαλειφθούν.

Σε ομιλία του στην επαρχία Μους, στη νοτιανατολική Τουρκία, ο Ερντογάν είπε ότι οι επιθέσεις που δέχεται η χώρα του σε οικονομικό επίπεδο είναι παρόμοιες με προηγούμενες απόπειρες εισβολής στη Μικρά Ασία, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην κατάρρευση και των γύρω περιοχών.

«Μην ξεχνάτε, η Μικρά Ασία είναι ένα τείχος και αν αυτό το τείχος καταρρεύσει δεν θα υπάρχουν πια Μέση Ανατολή, Αφρική, Κεντρική Ασία, Βαλκάνια ή Καύκασος», είπε.

Η Τουρκία, που στηρίζει ορισμένες οργανώσεις ανταρτών στη Συρία, συνεργάζεται με τη Ρωσία –η οποία από την πλευρά της στηρίζει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ– και με το Ιράν για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση. Μέχρι τώρα οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει δύο επιχειρήσεις εντός του συριακού εδάφους, κατά μήκος των συνόρων, και έχουν τοποθετήσει περίπου δέκα στρατιωτικά φυλάκια στην περιοχή του Ιντλίμπ. Η ανταρτοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ είναι το «καταφύγιο» των πολιτών και των ανταρτών που εκδιώχθηκαν από άλλες περιοχές της Συρίας αλλά τον τελευταίο μήνα βομβαρδίζεται συνεχώς, ένδειξη ότι επίκειται μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων που, σύμφωνα με την Άγκυρα, θα ήταν «κατατροφική» εξέλιξη.

Στην ομιλία του για την επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ, το 1071, ο Ερντογάν είπε ότι θα φέρει την ειρήνη και την ασφάλεια στις δύο γειτονικές χώρες. «Δεν είναι τυχαίο που οι μοναδικές περιοχές της Συρίας όπου υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη είναι υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Θεού θέλοντος, θα φέρουμε την ίδια ειρήνη και σε άλλες περιοχές της Συρίας επίσης. Θεού θέλοντος, θα φέρουμε την ίδια ειρήνη στο Ιράκ, όπου δρουν τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τη νεολαία της χώρας να προστατεύσουν τον ανά τους αιώνες θρύλο της Τουρκίας.

Σε ομιλία του στην ανατολική επαρχία Μους κατά την τελετή μνήμης για τα 947 χρόνια από τη Μάχη του Ματζικέρτ, ο Ερντογάν τόνισε ότι η νίκη αυτή της Τουρκίας πριν από σχεδόν μία χιλιετία άνοιξε τις πόρτες στην Ευρώπη.

«Δείξαμε σε όλον τον κόσμο τι έθνος είμαστε. Νεολαία μας! Προστατέψτε αυτόν τον θρύλο που γεννήθηκε στο παρελθόν για να προχωρήσετε στο μέλλον», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Tags
Back to top button