Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο αποκλεισμός Κασσελάκη προκάλεσε εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ και έβαλε "φωτιά" στα social media

Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση εννέα ωρών, με πρωτοφανή έντασης και υψηλούς τόνους, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου (12/10) η έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, η οποία μπλόκαρε την υποψηφιότητα του πρώην Προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έμοιαζε περισσότερο με διαδήλωση παρά με σύγκληση οργάνου. Μέλη που βρίσκονταν στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και δεν έπαιρναν τις καρτέλες τους για να μη προσμετρηθούν ήταν κάτι πρωτοφανές. Όπως και οι φωνές, οι ύβρεις, οι διαπληκτισμοί και οι προπηλακισμοί

Ο Κασελάκης αποκλείστηκε από τις εκλογές του κόμματος με 138 ψήφους


Η απόφαση, η οποία ελήφθη με 140 ψήφους υπέρ και 12 κατά και σε πλειοψηφία 152 παρόντων, αποτέλεσε, ωστόσο, προϊόν έντονων εσωκομματικών ζυμώσεων, αλλά και διαφωνιών από πλευράς των «Κασσελίστας», οι οποίοι απείχαν από τη διαδικασία, αμφισβητώντας ως «εκτροπή» την καθυστέρηση μέχρι την απαρτία.

Φυσικά, η απόφαση αυτή αναμένεται να αμφισβητηθεί από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, είτε πολιτικά είτε νομικά. Ήδη από χθες όσοι τον στηρίζουν με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έδιναν ραντεβού στο συνέδριο του κόμματος, ενώ και ο ίδιος με ανάρτηση του ανέφερε ότι «η φωνή μας είναι το συνέδριο».

«Η φωνή μας είναι το συνέδριο. Είμαι Εδώ» σχολίασε ο κ. Κασσελάκης, καταλήγοντας με το κεντρικό του σύνθημα: «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ».

Και αυτό γιατί τυπικά στο συνέδριο η απόφαση αυτή μπορεί να αμφισβητηθεί, όπως επίσης και η μομφή που έγινε στο πρόσωπο του. 

Όμως, όπως έλεγαν στελέχη της ομάδας των «87» η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις υποψηφιότητες, καθώς τυπικά όλες οι υποψηφιότητες θα ανακηρυχθούν μέχρι την 24η Οκτωβρίου.

Άρα ο πρώην πρόεδρος του κόμματος στο συνέδριο δεν θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα, καθώς δεν θα έχει εξεταστεί ο φάκελος του.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η εκλογή συνέδρων θα γίνει 2-3 Νοεμβρίου και το έκτακτο συνέδριο 8-10 Νοεμβρίου.

Φυσικά, πολλά στελέχη αμφιβάλλουν αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να φτάσει μέχρι το συνέδριο, καθώς όλοι καταλαβαίνουν ότι εκεί μπορεί να επέλθει η οριστική διάσπαση.

#ΣΥΡΖΑ Πραξικόπημα

Στα social media έχει ξεσπάει ένας άνευ προηγουμένου «εμφύλιος» με πολύ βαριές εκφράσεις.  Δεν υπήρχε κανένας ενδοιασμός από τους «87» να μην προχωρήσουν στον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από την εκλογική διαδικασία όπως και η άλλη πλευρά ήταν αποφασισμένη να αναδείξει πως παρά την απόσυρση του εξώδικου υπάρχει μια εμπάθεια κατά του πρώην προέδρου.

Το hashtag « έγινεένα από τα πρώτα trend στο X, με χιλιάδες tweet μέσα σε λίγη ώρα. Σχόλια έγιναν τόσο υπέρ όσο και κατά της απόφασης, πολλές φορές μάλιστα σε πολύ υψηλούς τόνους.

Μια από τις χαρακτηριστικές αναρτήσεις, είναι αυτή του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη, ο οποίος αφήνει αιχμές - μεταξύ άλλων -  κατά του Αλέξη Τσίπρα.  

Ενδεικτικά: 

 

Tags
Back to top button