Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κύπρος

Ν.Χριστοδουλίδης: «Υπάρχει έντονη αντίδραση στην τουρκοκυπριακή κοινότητα για τη λύση των δύο κρατών»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε ότι μεγάλος στόχος της Τουρκίας είναι η προώθηση, μέσω τετελεσμένων, της επίλυσης του Κυπριακού στην μορφή των δύο κρατών.

Σύμφωνα με τον κ.  Χριστοδουλίδη, η λύση των δύο κρατών, «ξεφεύγει του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών» ενώ όπως πρόσθεσε και η διεθνής κοινότητα απορρίπτει συζήτηση άλλης λύσης του Κυπριακού.

Ταυτόχρονα, ο κύπριος ΥΠΕΞ, επισήμανε ότι μεγάλη μερίδα των τουρκοκυπρίων αντιτίθεται στη λύση των δύο κρατών που προκρίνει η Άγκυρα στην Κύπρο.

«Υπάρχει έντονη αντίδραση στην τουρκοκυπριακή κοινότητα για τη λύση των δύο κρατών. Σημαντικός αριθμός τουρκοκυπρίων επέλεξαν συνειδητά να μην παραστούν στην τελετή στην λεγόμενη βουλή των Κατεχομένων, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια και την διαφωνία τους στη λύση δύο κρατών που προωθεί η Τουρκία. Η συντριπτική πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων δεν συμμερίζεται τις προσεγγίσεις του κ. Ερντογάν, με την αλλαγή της βάσης της επίλυσης του Κυπριακού» τόνισε.

«Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον κ. Ερντογάν δεν πρέπει να αποκλείουμε τίποτα. Βασικό χαρακτηριστικό που διέπει την συμπεριφορά του είναι η απροβλεψιμότητα και το ότι δεν λαμβάνει υπόψη του κανόνες διεθνούς δικαίου και προτροπές τρίτων κρατών» εκτίμησε, κάνοντας λόγο ότι είναι νωρίς για να υπάρξει αποτίμηση της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα.

«Η Λευκωσία» σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, «προβαίνει σε ενέργειες αποτροπής νέων τουρκικών τετελεσμένων, τα οποία θα δημιουργήσουν σοβαρότητα προβλήματα και στην επίλυση του Κυπριακού. Αν προχωρήσει σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις, υπάρχει σχεδιασμός, η υλοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις όποιες εξαγγελίες του κ. Ερντογάν».

«Η Τουρκία βλέπει Ελλάδα και Κύπρο ως ενιαίο χώρο. Αυτή η προσέγγιση από πλευράς Τουρκίας απαιτεί κοινή αντιμετώπιση. Υπάρχει απόλυτος και συνεχής συντονισμός μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας» κατέληξε ο κύπριος ΥΠΕΞ.

Tags
Back to top button