Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κύπρος

Ν.Χριστοδουλίδης: «Η συμπεριφορά της Τουρκίας επηρεάζει ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ανταλλαγή απόψεων για το πώς θα κινηθούν Ελλάδα και Κύπρος με απώτερο στόχο να επιτευχθεί αποκλιμάκωση στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου έγινε κατά τη συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με το Νίκο Δένδια, στη Λευκωσία.

«Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό πρέπει να γίνουν ενέργειες από την Τουρκία, η οποία είναι η χώρα που με τις ενέργειές της πυροδοτεί την κλιμάκωση. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια από την Άγκυρα να παρουσιάσει τα θέματα ως διμερή. Αλλά το τι γίνεται μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν είναι άσχετο από το πώς κινείται η Τουρκία σε ολόκληρη την περιοχή», ανέφερε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών.

Σε ερώτηση αναφορικά με το εάν συζητήθηκε, στη συνάντησή του με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, το ζήτημα του καθορισμού ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου υπογράμμισε ότι η συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο στέλνει ένα μήνυμα ότι ο καθορισμός των θαλάσσιων συνόρων μπορεί να προκύψει στη βάση του διεθνούς δικαίου, μέσα από διαπραγματεύσεις. 

Όπως πρόσθεσε: «Συζητήσαμε με το Νίκο Δένδια όλα τα θέματα που προκύπτουν από τις εξελίξεις και θα προβούμε σε ανακοινώσεις όταν θα υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο και όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή».

Καταλήγοντας, πρόσθεσε πως το επόμενο διάστημα υπάρχουν σημαντικά ορόσημα ως προς τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επανέλαβε ότι λαμβάνοντας υπόψη την κοινή απόφαση των κρατών-μελών της ΕΕ η συμπεριφορά της Τουρκίας επηρεάζει ολόκληρο το φάσμα των ευρωτουρκικών σχέσεων.
 

Tags
Back to top button