Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κύπρος

Ν.Ράαμπ: «Δεν ωφελεί κανέναν μία νέα αποτυχία στη λύση του Κυπριακού»

O Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ βρέθηκε στην Κύπρο και τόνισε ότι δεν ωφελεί καμία πλευρά μία νέα αποτυχία στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Βρετανός ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στον υποστηρικτικό ρόλο που επιθυμεί να διαδραματίσει το Ηνωμένο Βασίλειο στην προετοιμασία για Άτυπη Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό, καθώς και στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, αλλά και την επίλυση του Κυπριακού.

«Θέλουμε να διαδραματίσουμε υποστηρικτικό ρόλο στους ανθρώπους της Κύπρου και στις δύο πλευρές της διαμάχης να βγουν από το αδιέξοδο και να επιτύχουν διευθέτηση προς το συμφέρον όλων», ανέφερε ο κ. Ράαμπ, για να προσθέσει ότι οι Βρετανοί είναι «λαός που ενστικτωδώς λύνει προβλήματα». «Είμαστε Μόνιμο Μέλος του ΣΑ αλλά πάνω από όλα το ΗΒ πιστεύει ότι έχουμε άμεση σχέση με το ζήτημα ως μακροχρόνιος φίλος της Κύπρου», τόνισε.

Ο Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σημείωσε ότι η Βρετανία επιθυμεί να δει «μόνιμο τέλος της διένεξης στην Κύπρο και ευελπιστώ ότι όλες οι πλευρές θα δουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται», ενώ καταλήγοντας μίλησε για περιφερειακή σταθερότητα στην οποία θα συμβάλλει η λύση στο Κυπριακό.

Επιθυμούμε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, κατέληξε ο κ. Ραάαμπ, ώστε η επόμενη γενιά των Κυπρίων να αισθάνεται ότι τα όνειρά της θα πραγματοποιηθούν και στις δύο κοινότητες. Μια ενωμένη Κύπρος μπορεί να πετύχει την πλήρη της προοπτική, ευημερία, σταθερότητα και ειλικρινά τις κοινές αξίες που ο Νίκος και εγώ μοιραζόμαστε ως λαοί.

Tags
Back to top button